Välillä vähän hömppäjuttuja väliin...
Oletko haaveillut koskaan omistavasi tuhansien eurojen designerlaukkuja? Joillakin meistä on mahdollisuus kantaa sellaista olallaan mutta kuinka monella on mahdollisuus vaihtaa laukkua asun mukaan? Se on jännä juttu. Kerran merkkilaukkujen makuun päästyään, ei niitä kopioita tai "merkittömiä" laukkuja suostu edes harkitsemaan. Mä en ole itse aiemmin välittänyt laukuista pätkääkään. Kuljin sporttilaukku olalla arjessa ja juhlassa. Noin neljä vuotta sitten olin lähdössä työmatkalle sellaiseen seuraan Ranskaan, että en kehdannut niissä mun rönttösissä lähteä mihinkään. Tuli ostettua ensimmäinen MICHAEL KORS. Sitä "Korssia" seurasi pari muuta saman jäbän tuotosta, kunnes sitten puolisentoista vuotta sitten sain ihanista ihanimmalta mieheltäni lahjaksi ensimmäisen Louis Vuittonin. Empäs ole muita laukkuja sen koommin olalle nostanut. "Luiska" kulkee mukana salilla ja töissä :D Mutta tämmöinen normi duunari ei niitä ylellisyyksiä voi ihan joka kuukausi tai edes joka vuosi ostaa. Mutta mullapa onkin teille mahti juttu kerrottavana. Nyt näitä laukkuja saa vuokrata!
Ystäväni perusti laukkulainaamon. Chanelin, Vuittonin, Guccin ja Saint Laurentin laukkuja saa lainaan joko viikoksi tai kuukaudeksi. Tokihan tämäkin maksaa rahaa mutta joskus tulee eteen tilaisuuksia, reissuja, joissa olisi täydellistä patsastella arvolaukun kanssa <3 Esimerkiksi tärkeät työmatkat, hääjuhla tai muut kekkerit. Tai jos olet haaveillut laukun ostosta pidempään mutta et tiedä, tulisitko rakastamaan sitä kuitenkaan, kokeile viikon ajan! Vuokrahinnat alkavat 49€:sta ylöspäin/vko. Käy kurkkaamassa valikoima täällä http://mururent.fi/ ja seuraa Mururentin instaa ja facebookkia.
Minäpäs vuokrasin Mururentin ihanaa laukkua Chanel Pink Flap Bag. Vaikka laukuista jo vähän tykkäänkin, en ole ikinä tottunut käyttämään näitä pieniä "naislaukkuja". Mutta täytyypäs sanoa, että kun olen tämän pinkin unelman kanssa nyt vähän ulkoillut, onhan se nyt aivan ihana!
Ompas mulla vielä vähän muutakin kivaa, hihi! Synttäreinä saa mieheltä toivoa aina jotain lahjaa. Mä oon sanonut, että en tarvii mitään isompaa mutta hänellä on sellainen ihana tapa hankkia jouluna ja synttärinä aina jotakin huikeen kivaa. Tällä kertaa mentiin Stadiin hotelliin, käytiin syömässä ja nautiskeltiin kahden olosta. Seuraavana päivänä pääsin valitsemaan minulle ensimmäisiä Minna Parikoita <3 <3
Loppusuoralla oli kahdet puputennarit, valkoiset nahkaiset tai hopeat kimalteiset. Kimalteiset olisin ottanut ehdottomasti mutta nämä meidän kelit on semmoset, että voisi käyttää vaan ihan kuivalla säällä.
Laukkukin mukana sovittelemassa.
Mukaan lähti valkoiset.
Vaikka nämä jutut ei meille onnea tuo, blaa blaa ja monen mielestä typerää touhua mutta ovat mulle niitä elämäni pieniä iloja! Elämässä pitää olla aina ripaus kimalletta ja glamouria <3 <3
Sivut
▼
perjantai 29. syyskuuta 2017
lauantai 23. syyskuuta 2017
Parvekkeen stailaus
Tehtiin äidin Suomi-kämppään syksyä parvekkeelle. Pieni asunto saa lisätilaa kun parvekkeesta tekee viihtyisän. Lasituksen se kyllä vaatii, ei täällä muuten tarkene...edes kesällä!
Valmiina kivasti syksyisen värinen seinä. Siitä ammentamaan värimaailmaa.
"Ihana" betonilattia kaipaa lämmikettä jalan alle. Helppo ratkaisu on terassimatto, mitä saa rautakaupoista metritavarana. Päälle laitettiin vielä tavallinen matto.
Halusin saada yksittäisistä tuoleista sohvaryhmävaikutelman.
Norsupöytä muutti sisältä olkkarista nyt tänne
Tätä nurkkausta kynttilänvaloineen on kiva tuijotella pimenevinä iltoina.
Äiti löysi sävyihin sopivat kanervatkin.
Tunnelmavaloja saa olla
Kyllä nyt kelpaa parvekkeelle pyllynsä parkkeerata saunan jälkeen!
Valmiina kivasti syksyisen värinen seinä. Siitä ammentamaan värimaailmaa.
"Ihana" betonilattia kaipaa lämmikettä jalan alle. Helppo ratkaisu on terassimatto, mitä saa rautakaupoista metritavarana. Päälle laitettiin vielä tavallinen matto.
Halusin saada yksittäisistä tuoleista sohvaryhmävaikutelman.
Norsupöytä muutti sisältä olkkarista nyt tänne
Tätä nurkkausta kynttilänvaloineen on kiva tuijotella pimenevinä iltoina.
Äiti löysi sävyihin sopivat kanervatkin.
Tunnelmavaloja saa olla
Kyllä nyt kelpaa parvekkeelle pyllynsä parkkeerata saunan jälkeen!
perjantai 15. syyskuuta 2017
Reseptit 10 terveelliseen välipalaan!
Minulla on käynnissä 6hlön treeniryhmä. Valmennan naisia onnistumaan liikunnan kipinän löytämisessä ja painon pudotuksessa. Elämäntapamuutoksessa ja painon pudottamisessa ruokavaliolla on erittäin suuri merkitys onnistumisen kannalta, jopa 80%. Monelle ruokailutottumusten muuttaminen on erittäin hankalaa kun tuntuu siltä, ettei keksi mitään ruokia, mitä saa syödä. Usein lapsiperheissä pyörii tutut makaronilaatikot, jauhelihakastikkeet ja nakkisopat viikosta toiseen. Kyllä nämäkin ruuat sinne mahtuvat mutta ovat usein melko ravinneköyhiä. Kasvisten saanti jää päivässä reilusti alle suositusten ja hyvien rasvojen saanti on olematon. Kaupassa tulee todella muuttaa ostotottumuksia ja lähteä aivan uusin silmin ostoksille. Suosittelenkin aina valmennettaville, että lähde ravintoluennon jälkeen yksin tai ystävän kanssa kauppaan ja varaa pari tuntia tutkimusmatkaan. Eritoten HEVI-osastolta lappaa kyytiin muutakin kuin tylsät tomaatit ja kurkut. Nekin voi alkaa tulla korvista jos lautaselle tai salaatin pohjaksi ei keksi ikinä mitään muita lisukkeita. Tapaamme 10 kertaa ja ehdotin yhdeksi kerraksi kokkauskurssia, mikä sai kivan vastaanoton ja päätimme sen toteuttaa.
Olen koonnut tähän ruokakurssin reseptejä, joista osa on esiintynyt täällä jo aiemmin, laitan niihin linkit. Reseptit ovat erittäin helppoja ja naisilla oli toiveena etenkin aamu-/ilta- ja välipaloille uusia ideoita.
Kurssin kestoksi olin luvannut 2,5h. Jotta tämä määrä ylipäätään eden puoliksi onnistuisi, se vaati tarkkaa valmistelua. Siemenet ja pähkinät piti liottaa etukäteen ja kaikki ainekset laittaa esille mahdollisimman hyvin. Näin:
Kuvat ovat valitettavasti huonoja, johtuen kiireestä kurssilla ja siitä, ettei ehtinyt sen koommin tekemään kaunista esillepanoa...
Sekoita kaikki ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja anna tekeytyä
jääkaapissa yön yli. Banaanin voi joko survoa purkkiin mukaan tai paloitella tuoreena valmiin puuron päälle.
Olen koonnut tähän ruokakurssin reseptejä, joista osa on esiintynyt täällä jo aiemmin, laitan niihin linkit. Reseptit ovat erittäin helppoja ja naisilla oli toiveena etenkin aamu-/ilta- ja välipaloille uusia ideoita.
Kurssin kestoksi olin luvannut 2,5h. Jotta tämä määrä ylipäätään eden puoliksi onnistuisi, se vaati tarkkaa valmistelua. Siemenet ja pähkinät piti liottaa etukäteen ja kaikki ainekset laittaa esille mahdollisimman hyvin. Näin:
Kuvat ovat valitettavasti huonoja, johtuen kiireestä kurssilla ja siitä, ettei ehtinyt sen koommin tekemään kaunista esillepanoa...
1. TYRNISMOOTHIE
1 iso appelsiini
tuoretta ananasta
1 porkkana
1,5dl
pakastettuja tyrnimarjoja
kourallinen
gojimarjoja
1rkl
chia-siemeniä (miel. liota)
iso
lusikallinen puhdasta proteiinijauhetta
1dl
luomumaitoa tai kasvismaitoa, mm.mantelimaitoa
2. VIHERSMOOTHIE
babypinaattia
lehtikaalia
päärynää
avokadoa
mangoa
sitruunamehua
suolaa
3. SNICKERS
TUOREPUURO
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiansiemeniä
1,5 dl mantelimaitoa
1 rkl maapähkinävoita
1/2 banaani
1 tl kaakaojauhetta
vaniljajauhetta
kanelia
4. PUOLUKKA
TUOREPUURO
Ohje täällä
5. BANAANIKEKSIT
2 banaania
2,5dl kaurahiutaleita
ripaus vaniljaa
maun mukaan suklaata, rusinoita, pähkinöitä tms tms
Muussaa banaanit, sekoita kaikki aineet keskenään ja paista uunissa 200
astetta noin 15min.
Aivan loistava välipala ja maistuu lapsille. Teen näitä välillä mun tytön kanssa ja lapsi nauttii kun saa olla mukana leipomassa. Viimeksi tehtiin kivoja kuvioita.
6. RAAKA
AVOKADOPASTA
kesäkurpitsaa
suolaa
valkosipulia
hunajaa tai agavea
oliiviöljyä
chiliä
limen tai sitruunan mehua
avokadoa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
persiljaa
tomaattia
Valmista pasta vihannessorvilla tai vuole kuorimaveitsellä nauhaksi.
Lisää pastan joukkoon suola, anna tekeytyä sillä aikaa kun pilkot muuta
ainekset. Kaada pastasta valunut neste pois ja sekoita joukkoon muut ainekset.
Nauti heti.
Kuvia täällä
7. VADELMAINEN
RAAKAJUUSTOKAKKU
Pohja
n. 1,5 dl pähkinöitä (esim. manteleita, pekaani- tai saksanpähkinöitä)
n.7 pehmeää taatelia
ropsaus vuori/merisuolaa
Täyte
n. 3 dl cashewpähkinöitä (liota väh. 3h)
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
n. 1 dl (tai vähän alle) sulaa kookosöljyä
1/2 dl - 1 dl hunajaa tai agavea (käytän puolet ja puolet)
2 dl vadelmia
Muusaa pohjan ainekset yleiskoneella/sauvasekoittimella/blenderillä. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita pohja hetkeksi pakkaseen.
Blendaa kaikki täytteen ainekset paitsi vadelmat sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä tai kookosöljyä jos menee liian tahmeaksi.
Lusikoi silmämääräisesti n. 2/3 täytteestä pohjan päälle, laita kakku hetkeksi pakkaseen, ja blendaa sitten vadelmat lopun täytteen kanssa. Kaada vaaleanpunainen seos vuokaan.
Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Vaatii kolmisen tuntia jäätyäkseen. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, ota se lämpöiseen hetki ennen tarjoilua, jotta ehtii vähän pehmetä.
n. 1,5 dl pähkinöitä (esim. manteleita, pekaani- tai saksanpähkinöitä)
n.7 pehmeää taatelia
ropsaus vuori/merisuolaa
Täyte
n. 3 dl cashewpähkinöitä (liota väh. 3h)
2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
n. 1 dl (tai vähän alle) sulaa kookosöljyä
1/2 dl - 1 dl hunajaa tai agavea (käytän puolet ja puolet)
2 dl vadelmia
Muusaa pohjan ainekset yleiskoneella/sauvasekoittimella/blenderillä. Painele taikina vuoan pohjalle ja laita pohja hetkeksi pakkaseen.
Blendaa kaikki täytteen ainekset paitsi vadelmat sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä tai kookosöljyä jos menee liian tahmeaksi.
Lusikoi silmämääräisesti n. 2/3 täytteestä pohjan päälle, laita kakku hetkeksi pakkaseen, ja blendaa sitten vadelmat lopun täytteen kanssa. Kaada vaaleanpunainen seos vuokaan.
Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Vaatii kolmisen tuntia jäätyäkseen. Jos säilytät kakkua pakastimessa pidempään, ota se lämpöiseen hetki ennen tarjoilua, jotta ehtii vähän pehmetä.
8. SUKLAARAAKAKAKKU
Pohja
n. 1,5 dl pähkinöitä
n. 7 pehmeää taatelia
ripaus raakakaakaojauhetta
n. 1,5 dl pähkinöitä
n. 7 pehmeää taatelia
ripaus raakakaakaojauhetta
pienempi
ripaus suolaa
Täyte
3 dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
1,5 dl sulaa kaakaovoita
2 pientä avokadoa (tai 1 iso)
n. 1 dl hunajaa ja/tai agavea
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
pari rkl sulaa kookosöljyä tai vettä tai molempia
Kastike
pari rkl sulaa kaakaovoita
1-2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl (juoksevaa) makeutusta
Valmista pohja samoin kuin vadelmakakussa.
Kaada kaikki pohjan ainekset blenderiin. Blendaa täydellä teholla usean minuutin ajan. Lisää hieman nestettä jos seos ei meinaa lähteä kunnolla pyörimään. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen pariksi tunniksi.
Kastike valmistuu vain sekoittamalla ainekset keskenään. On vain pieni lisä, ei ole pakollinen.
3 dl cashewpähkinöitä (liotettuna)
1,5 dl sulaa kaakaovoita
2 pientä avokadoa (tai 1 iso)
n. 1 dl hunajaa ja/tai agavea
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
pari rkl sulaa kookosöljyä tai vettä tai molempia
Kastike
pari rkl sulaa kaakaovoita
1-2 rkl raakakaakaojauhetta
1-2 rkl (juoksevaa) makeutusta
Valmista pohja samoin kuin vadelmakakussa.
Kaada kaikki pohjan ainekset blenderiin. Blendaa täydellä teholla usean minuutin ajan. Lisää hieman nestettä jos seos ei meinaa lähteä kunnolla pyörimään. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen pariksi tunniksi.
Kastike valmistuu vain sekoittamalla ainekset keskenään. On vain pieni lisä, ei ole pakollinen.
Kakku säilyy jääkaapissa, joten sitä ei tarvitse enää laittaa pakastimeen.
Jos tarjoilet vieraille, laita kakun päälle tuoreita marjoja, esim.mansikoita. Kakku vaatii koristelua ja marjat tuovat ihanaa raikkautta.
9. SUKLAAVANUKAS
2 banaania
1 avokado
3/4 dl
raakakaakaojauhetta
1 rkl
agave- tai vaahterasiirappia
ripaus
suolaa
Blendaa
kaikki ainekset tasaiseksi mousseksi. Tarjoile marjojen kera.
Kuvat (ja itse asiassa muutakin kivaa) täällä
10. BANAANIJÄÄTELÖ
2 banaania
2rkl maapähkinävoita
1rkl kaakaojauhetta
Viipaloi banaanit ja laita pakastimeen noin 2-3 tunniksi. Blendaa
aineet tasaiseksi jäätelöksi. Tarvittaessa lisää nestettä, esim.mantelimaitoa.
Kuva on lainattu netistä, koska kurssilla otettu kuva kasasta lautasella näytti enemmän joltain muulta kuin herkulliselta jäätelöltä.
Hyviä herkkuhetkiä!!