Sivut

perjantai 27. helmikuuta 2015

Valaistuminen

Oon viimeaikoina hurahtanu sisustamisessa valaisimiin. Toki siihen on ollut vaikuttamassa myös se, että koulussa on puhuttu valaistuksen tärkeydestä sisustuksessa. Ensin on huomioitava pinta- ja tekstiilien värien valinnassa huoneeseen tuleva luonnonvalo. Esimerkiksi noin kaksi tuntia auringonnousun jälkeen ja noin kaksi tuntia ennen auringonlaskua auringonvalo on selvästi punertavampaa, kun taas keskipäivällä valo on sinertävämpää kuin muina aikoina. Pohjoiseen antavissa huoneissa valo on viileää ja sinertävää, etelään antavissa kullansävyistä. Valaisimien valinnassa tulee ottaa huomioon tilan mittasuhteet, että valaisimen koko on oikea. Myös saman tilan valaisimien värilämpötilan on oltava samanlainen. Nykyään valaistuksella voidaan upeasti sisustaa, mm.suunnittelemalla epäsuoraa valoa listan tai rakenteen takaa ja suosiossa ovat myös erilaiset design-valaisimet.

Oon sisustellut meidän asuntoa aktiivisesti pari vuotta ja mm.keittiö/olkkari lähtee jo toiselle kierrokselle mutta tässä hetki sitten huomasin aivan yllättäen, että monessa pikkuhuoneessa on aivan karmeet valaisimet! Esim.makkareissa oli nämä juntit kattoplafondit :D Oon keskittynyt vaan pöytä/lattiavalaisimiin, koska tykkään tunnelmavalosta. Siksi katossa oleviin perusvalaisimiin en ole kiinnittäny huomiota. Nyt ne lautaset saivat kuitenkin lähteä.


Hyvää matkaa!

Aloitetaan keittiön ruokapöydän valaisimesta. Kolme vuotta tyytyväisenä valaisi tämä Ikean pallo. 




Siitä kyllä tykkäsin mutta koska sisustus on muuttumassa hiljalleen modernimpaan suuntaan, halusin tähän kimaltelevaa kristallia tilalle. Toiveissa oli suorakaiteen mallinen ja isokokoinen täynnä kristallipalloja mutta sitä ei pitkän etsinnän jälkeen vaan löytynyt. Päädyttiin ostamaan Ikean kristallikruunu. Olihan se ihan jees mutta ei täydellinen ja edelleen se vaivasi mieltä.



Tässä sisustussuunnitelmia tehdessäni design-valaisimet on alkaneet kiinnostaa myös omaan kotiin. Ne ei vaan ole saaneet suurta suosiota täällä meillä, koska esim.Kartellin MUOVItavaroista ei kuulemma todellakaan makseta useita satoja euroja... Tähän mennessä ne on jääneet kaupan hyllylle. Mutta nyt ihastuin Kartellin Bloom-valaisimeen, joka kimaltaa ihanasti vaikka muovia onkin. Sain kovalla suostuttelulla luvan (ja sponsoria) tämän hankkimiseen kun koiralenkin varrella olevassa eräässä asunnossa on tämä valaisin ja se näkyy ilta-aikaan kivasti ulos ikkunasta ja näyttää super-hyvältä. Nyt tämä ihanuus on muutanut meille <3




Ikean valaisin muutti makkariin.



Ja lapsen huone sai myös kimallusta.




Olkkariin tiensä ovat löytäneet nämä Pentikin pöytävalaisimet.




Mikä mahtaa olla teidän valaisimien tila?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti