Sivut

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vauvahierontaa

Vauvahierontaa on nyt käyty opiskelemassa. Meidän vauva oli kuukauden ikäinen kun oli ensimmäinen opetuskerta. Voit aloittaa siis hieromaan vauvaasi jo syntymästä lähtien. Siitä on todettu olevan paljon hyötyä pienille tavallisiin vatsavaivoihin ja jopa koliikkiin, mutta se on myös luonnollinen tapa välittää rakkautta vauvalle. Kosketusaisti on ainut, mikä on täysin kehittynyt vauvan syntyessä. Hieronnan vaikutuksesta vauva oppii rentoutumaan ja nauttimaan hierontatuokiosta. Hieronnan muita positiivisia vaikutuksia on lukuisia, mm.verenkiertoon, ruuansulatukseen, lihasjännityksiin, kehon hahmottamiseen, vastustuskykyyn, nukkumiseen ym. On kuitenkin tärkeää, että et ryhdy hieromaan kaarella kivusta huutavaa vauvaa, jotaa hän ei yhdistä sitä kipuun. Hierokaa kun pieni on hereillä ja hyvällä tuulella mutta ei mielellään heti ruokailun jälkeen. 

Tapasimme Kehonhuolto Jumissa, Hyvinkään toimipisteessä pienellä porukalla. Pari vauvaa oli sairastunut niin saimme melkein yksityisopetusta. Ensin kuulosteltiin vauvojen olotilaa, miten lähdetään etenemään, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Meillä oli molemmilla kerroilla hieman haastava tilanne, koska halusin, että vauva on nukkunut hyvät päikkärit ennen hierontaa, jotta jaksaa olla hyvällä tuulella. Koska matkamme paikalle kestää puoli tuntia, oli se ajoitettava juuri ennen hierontaa, koska vauva nukkuu kuitenkin aina autossa. Meidän valitettavasti piti syödä vielä paikan päällä juuri ennen aloitusta. 



Sitten vaan kaikki lattialle omiin hierontapisteisiin ja lapsi vaippasilteen tai vähintään hierottavat paikat paljaiksi. Lähdimme käymään ohjeita läpi rauhassa yksitellen. Ensimmäisenä päivänä hieroimme jalat ja masun ja toisena päivänä selän, kädet, pään, kasvot ja korvat. On hyvä tietää, millä temmolla edetään, kuinka tarttua kiinni ja kuinka voimakkaasti. Opetella löytämään kehosta pisteet (vyöhykkeet), joista painamalla/koskemalla helpotat tiettyjen paikkojen jännitystiloja. Myös meitä ikävästi piinaavaa hikkaa voi hillitä rentouttamalla pallean aluetta, painelemalla kehon "hikkapisteitä". Näin pienellä vauvalla kuin mitä meillä on nyt, on hieronta ajoittain hankalampaa, koska vauva ei vielä hahmota kehoaan ja osaa "antautua". Meille luvattiin, että se muuttuu nopeasti ja näin kävi. Oli hienoa huomata, kuinka ekalla kerralla emme saaneet yhteyttä vauvaan mutta jo kotona seuraavalla kerralla hän silminnähden pysähtyi nauttimaan ja kuulostelemaan tilannetta. Määrällä ja kerroilla ei ole väliä, pääasia, että teette hierontaa säännöllisesti ja nautitte yhteisestä hetkestä. Meillä on otettu hierontaa nyt ainakin pari kertaa viikossa iltaisin sovalla ja samalla annetaan ilmakylpyä pyllylle :)



Vielä pääset mukaan opettelemaan! Seuraava kurssi järjestetään 11.4. & 18.4. Varaa paikkasi pian, saat kurssin hinnasta 5€ alennuksen kun mainitset varatessasi NEAN BLOGI. Ilmoittautumiset asiakaspalvelu@jumissa.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti