Porkkanapasta:
5 isoa porkkanaa
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl agavesiirappia
tilkka omenaviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
Höylää porkkanoista kuorimaveitsellä suikaleita ja sekoita muut aieet joukkoon. Mulla oli liian pieniä porkkanoita..
Saksanpähkinägremolata:
2 dl saksanpähkinöitä
3 ruukkua mietoja yrttejä. Laitoin herneenversoa, persiljaa ja basilikaa
pieni nippu riohosipulia
1-2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 sitruunan mehu
1 rkl agavesiirappia
1 tl suolaa
1 rkl hiivahiutaleita
5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Lisää yrtit ja loput aineet. Siirrä kulhoon ja sekoita käsin lisää.
Asettele lautaselle ja paloittele mukaan tomaatteja. Tomaatit sopivat makuyhdistelmään täydellisesti!
Lopputulos:
Yksinkertainen ja helppo valmistaa, todella hyvää. Gremolataa jäi yli ja toimi salaatin kanssa myöhemminkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti