Sivut

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kevyempi kesäherkku

Raskausajasta on jäänyt herkuttelu hieman päälle. Pahoinvointien aikaan en saanut alas kuin leipää, makaronia, herkkuja ja muita "tosi terveellisiä" juttuja. Onneksi tilanne helpotti ja loppuraskauden pystyin syömään terveellistä ruokaa. Herkut kuitenkin maistuivat edelleen ja sama jatkuu :) Nyt pitää alkaa vähän karsimaan kun imettäminen ei ole tehnyt tehtäväänsä raskauskilojen suhteen mun kohdalla vaikka liikuntaa on lähes päivittäin ja perusruokavalio on terveellinen. Tämä pohjustuksena sille, mistä tässä kirjoittelen. Jälkkäriä syödään meillä usein, milloin se on jotakin superherkkua ja milloin rahkaa tai hedelmiä. Sorbetti on hyvä lisä kevyempien jälkkäreiden listalle, koska nyt niitä kevyitä "huijaus"nameja pitää keksiä. Helppo valmistaa ja makuja voit sekoitella vaikka mitä. 


Vatkaa 3 kananmunanvalkuaista tiukaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto, kohmeiset mansikat (n.600g) ja makeutus sekaisin. Noin desi tomusokeria tai jos haluat kevyemmän, käytä steviaa ja kokeile itse, kuinka makeaa haluat.

Laita seos teräskulhoon ja pakkaseen kelmun alle.

Sekoita muutaman kerran puolen tunnin välein, jonka jälkeen anna jäätyä vielä pari tuntia.

Ja nautiskele :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti