tiistai 1. tammikuuta 2019

Prinsessan huoneen muodon muutokset

Kurkataan meidän prinsessan nukkumis huoneeseen ja kuinka sitä on muokattu siitä kun muutettiin ja viimeisimpään tämän viikon muutokseen.

Kun 2 vuotta sitten ostimme talomme, tämä kyseinen huone näytti tältä edellisen asukkaan tavaroilla ja stailauksella:


Jokaisen seinän tumman puhuva lohen punainen sävy hyökkäsi päälle ja aloitimme seinien maalauksen valkoiseksi.


Olin päättänyt tapetoida kuumailmapallo-tapetilla, jota metsästin pitkään! Jenkeistä olisi löytynyt haluamaani mutta hinta oli 100€/m2. Lopulta mieleinen löytyikin Bauhausin hyllystä, hintaan 12,50€/rulla. Tosin se oli paperitapettia ja sen laittaminen, verrattuna nykyisiin helppoihin materiaaleihin on aikamoista puuhaa! Huoneeseen otettiin silloin käyttöön myös isojen tyttöjen sänky, jonka olin löytänyt fb-kirppikseltä. Sängystä piti maalata rungon virheet piiloon. Sänky sijoitettiin ainoaan nurkkaan, jossa oli tilaa sille.



Ikkunan viereen sijoitin pienen peilin ja vähän muuta piensisustusta ja säilytystilaksi kirjoille ym hankittiin Ikean lipasto.



Tänä syksynä kuitenkin tuli jostain into muuttaa kokonaisuutta ja halusin tilata muutaman huonekalun tähän huoneeseen. Kokeilimme siirtää sänkyä ikkunan eteen. Se peittää ikkunaa vähän mutta ei ole hassun näköinen. Huoneen tila tuplaantui tämän muutoksen johdosta ja uusia huonekaluja mahtui laittamaan hyvin. Sängyn vanhaan nurkkaan tein istuskelupaikan ja rinnalle nämä uudet huonekalut; hyllykkö ja yöpöytä. Lipasto siirrettiin sängyn viereen yöpöydäksi, koska sen tilalle vastakkaiselle seinälle saatiin uusi kirjoituspöytä (tästä tilasta ei ole kuvaa kun ehdin sen jo siirtämään..).



Viime viikolla ostin Kärkkäiseltä metalliritilätaulun kirjoituspöydän yläpuolelle mutta samalla innostuttiin tekemään uusi muutos huoneeseen kun se ei istunutkaan paikkaan suoraan.

Sängyn viereen pääsi viimein se yöpöytä, jonka olin ostanut aiemmin.


Nojatuolinurkkaus pääsi nyt sängyn yhteyteen.


Kirjoituspöytä ja ritilä + vanhat puuhyllyköt löysivät paikkansa isosta nurkasta ja viereen mahtui hyllykkö.


 
Iltavalaistuksessa sama.


Ritelikössä voi säilyttää kätevästi mitä tahansa. Siihen voi kiinnittää pieniä hyllyjä, nipsuja ja koukkuja. Yhden hyllyn alareunaan kiinnitimme led-valonauhan, mikä antaa valoa kun pöydällä työskennellään.





Lipasto pääsi vastakkaiselle seinälle takaisin ja sen yläpuolelle siirrettiin kuumailmapallotaulut (jotka olen tehnyt tapetista), jotka olivat aiemmin nurkkauksessa. Samalle seinustalle, vähän oven taakse pääsi myös nukketalo, mikä siirrettiin leikkihuoneesta. Koska leikkihuoneeseen mahdollisesti muutta pian uusi asukas, on tehtävä tilaa.. Prinsessa sai myös isomman peilin.





Ostokset:
Uudet huonekalut: Jollyroom ja Lekmer
Miffy-pupuvalaisin: Jollyroom
Kirjoituspöydän tuoli: Veken kaluste
Matto: Asko
Piensisustus: Jysk, ulkomaan reissut, Wish, nettikaupat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti