maanantai 1. huhtikuuta 2019

Vauvahömppäpläjäys

Olen ollut nyt 3 viikkoa kotona, joista yhden viikon virallisesti äitiyslomalla. Työt ovat nyt osaltani vähäksi aikaa tehty. Haaveilin, että vihdoin pääsen kirjoittamaan enemmän, koska hyviä juttuja on odottamassa. Noh, tämä on ensimmäinen kerta kun avaan koko blogia... Olen hoitanut itseäni liikunnalla, kauneushoidoilla ja ystäviä tapaamalla. Lisäksi on viety loppuja hankintoja maaliin ja toki on myös siivottu ja pesty ikkunoita ym. Katsotaan, kuinka onnistun jatkossa kirjoittamaan kahden lapsen kanssa. Halua kyllä on.

Koska vauvahömppä aiheena ei välttämättä jaksa kiinnostaa kovinkaan montaa teistä, oksennetaan kerralla tähän yhteen julkaisuun vauvavalmisteluja sisustuksesta babyshowereihin. Tulokkaan laskettuun aikaan on nyt kuukausi. Mitään merkkejä ei ole, että hän olisi syntymässä lähiaikoina. Uskon, että vielä ehtii paisumaan ja tuskastumaan moneen kertaan. Ostokset ja sisustukset on nyt tehty ja olemme valmiita pienen pojan syntymään 💙

Tämän vaipanvaihtopisteen kuvan jo kertaalleen olenkin julkaissut, mutta tässä hieman lisää kuvia. Kodinhoitohuoneemme on tilava ja vesipisteen läheisyys toimiva. Hoitopöytää ei tarvita erikseen.







Kurkataan seuraavaksi pari pientä tuunausta. Ostin tori.fi kautta Stokken syöttötuolin 20 eurolla (uutena hinta noin 200€). Väri oli kammottava ja jaloissa muutama koiran hampaanjälki. Isimies hioi ja maalasi mustaksi, eikä nyt häpeä uudelle. Lisäksi ostin käytettynä tuoliin kuuluvan babysetin, jossa vauva pääsee ruokapöydän äärelle jo pian syntymänsä jälkeen.





Toinen lastenhuoneista oli aiemmin väritykseltään keltainen. Yhtenä huonekaluna siellä erittäin tukeva ja arvokaskin lasten tuoli. Yritin myydä tuolia mutta se ei mennyt kaupaksi. Päätettiin maalata se poitsun huoneen mintunvihreään sävyyn. Joskus ehkä vielä maalaan selkänojaan kasvot mutta olen niin huono piirtämään, että innostus ei ole vielä syttynyt🙈





Sarjassamme mielestäni liian kallis vauvavaruste on BabyBjörnin sitteri. Sitä tarvitaan vain hetki ja hinta lelukaaren kanssa on uutena alk.150€. Ostin ruman värisen mutta kaikin puolin siistin ja ehjän sitterin jälleen tori.fi kautta 40 eurolla. Olin ihaillut erään ompelijan tekemiä sitterin päällisiä jo jonkun aikaa ja tämä ratkaisu oli loistava. Tilasin uniikin, sisustukseen sopivan päällisen häneltä ja sitteri on kuin uusi ja aivan ihana! Päällisen hinta oli 45€, että tuleehan kokonaisuudelle hintaa mutta ompahan hieno.





Tilasin huoneeseen valmiit laskosverhot. Mutta koska aivan ikkunan viereen ostettiin kaapisto, ei verhon alaosaan voi laittaa vahvikkeita. Jotta kaapin ovi aukeaa vaivatta, verholle piti keksiä jotain. Taitava äiti ompeli laskokset alosaan, eikä vahvikkeita tarvita.



Yksi merkittävimmistä sisustusvirheistä mitä näkee, on liian pieni matto. Kun matto on oikean kokoinen, tila näyttää suuremmalta ja kaikin puolin paremmalta. Harmittaa kun suuria mattoja myydään melko vähän. Esimerkiksi lastenhuoneen matot ovat usein noin 140x200. Mintun vihreän sävyistä mattoa oli yllättävän hankala löytää. Viimein sopiva löytyi mutta se oli juurikin mainitsemaani kokoa ja aivan liian pieni tähän huoneeseen. Ostamalla kaksi samanlaista mattoa, on ensimmäinen hyvä keino ratkaista ongelma. Mutta tällä kertaa sekään ei onnistunut suoraan, koska mattoa olisi pitänyt sulloa liikaa huonekalujen alle. Puuvillamatto on ohut ja mietin, voisiko sitä itse lyhentää. Aikamoinen operaatio siitä syntyi mutta matto on nyt oikean kokoinen.

Saksilla poikki...



Koska saumat pitää kääntää, ei meidän ompelukone olisi pystynyt siihen. Päädyttiin verhojen ompelussakin käytettävään tarranauhaan.





Lopuksi harsittiin kaksi mattoa käsin langalla yhteen, koska puuvillamatto pyörii lattialla herkästi ja niiden oikominen käy hermon päälle. Maton alle vielä kunnolla liukuestettä.



Sitten yleiskuvia huoneesta. Laitan tähän pari löytämääni kuvaa edellisestä värityksestä ja järjestyksestä. Kuvista näkee, kuinka pienillä muutoksilla voi saada paljon aikaan.



















Pinnasänky oli yksi niistä ainoista tarvikkeista, joita meiltä löytyi. Myin vauvavuoden jälkeen kaiken, koska ajattelin, että yksi lapsi on meille ok. Tarvikkeiden määrä on ollut todella suuri, mitä on pitänyt hankkia.







Lisäksi ostettiin pyörillä liikkuva kehto/sivuvaunu, joka tulee ensimmäisiksi kuukausiksi minun viereen. Näin ei ole vaaraa, että vauva jää vahingossa alle jos kääntyy unissaan sängyssä mutta on silti aivan vieressä. Avoimen laidan saa kiinni ja vauvaa voi kuljettaa pyörien päällä muuallakin kämpässä. (Kuva netistä, koska tämä on vielä autotallin perällä odottelemassa)



Lopuksi vielä muutama tarvikekuva. Näiden lisäksi pientavaraa on toki hurjat määrät...

Vaunuiksi meillä päätyivät Bugaboon Donkeyt. Ostin ystävältä käytettynä mono-versiona, mutta hankittiin laajennussetti eli toinen kehikko, jotta vaunukoppaa ja istuinosaa voi käyttää samaan aikaan. Myös niiden vuorotellen käyttö on helpompaa kun on 2 kehikkoa. Ei tarvitse vaihtaa kankaita jatkuvasti, koska pienikin vauva voi käyttää istuinosaa sen muotonsa puolesta. Meillä tarpeen on välillä samanaikainen käyttö jos lähdemme esimerkiksi koko porukan kanssa liikkeelle, eli + 2 koiraa. Pienet koirat saa kätevästi vaunukoppaan jos on tarvetta esim.ihmispaljoudessa saada kädet vapaaksi tms. Muita lisävarusteita on ostettu mm.adapterit kaukalolle, istumalauta isosiskolle, aisapussi, ruskeat nahkaiset aisasuojat, turkoosin väriset lisäkuomut, vaunuverho ja pitkä kesäkuomu, jossa vauvan saa hyttysiltä piiloon, päästä varpaisiin.

Meillä kriteereinä olivat helppo liikutettavuus maastossa, koska meillä on täällä maalla vain hiekkatiet ympärillä. Pyörien piti olla tarpeeksi suuret. Halusin paljon myös säilytystilaa, jotta reissun päällä ei tarvitse kannella kasseja. Helppo kasattavuus ja pieneen tilaan saaminen olivat myös tärkeitä, koska meiltä ei pääse kaupunkiin "vaunuilemalla" eli on hypättävä autoon kun lähdemme kauppaan tai mihin tahansa. Toivotaan, että nämä olivat passeli valinta👍









Pienten vaatteiden pesu on tuntunut erikoiselta. Onko meillä todellakin kohta joku täyttämäsääs näitä ihania vaatteita💘







Tyttären kohdalla en myöskään täyttänyt vauvakirjaa mutta otin tunnollisesti kuvia vauvakorttien kanssa. Tein niistä ensimmäisen vuoden jälkeen kuvakirjan ja se on aivan ihana. Menee roska silmään joka kerta kun sitä selaa. Poitsulle on nyt myös ostettu vauvakortit kuvia varten.



Ja kaikista "tärkeimmät" hömpötykset", tuttinauhat ja purulelut. Miksi pitää olla näin herkullisia juttuja nykyään, että ei malta olla tilaamatta lisää ja lisää?!



Lopuksi vielä muutama kuva eilen saamistani yllätys-vauvajuhlista. Koristeet olivat upeat ja tarjoilut aivat huikeat! Ihanaa kun itsekin saa kokea tämän, että muut ovat nähneet vaivaa vuokseni. Yleensä aina olen järjestäjän roolissa (, mistä siitäkin nautin suunnattomasti).












(Vauvan nimi ei ole Aleksanteri, se on isisiskon antama työnimi)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti