Tässä vielä Paleo-ruokavalion perusajatus:
Suositeltavia:
- liha, mahdollisuuksien mukaan luomulihaa, niittylihaa tai riistaa
- linnut
- sisäelimet
- kala ja muut merenelävät
- vihannekset ja juurekset
- hedelmät ja marjat (etenkin jalostamattomat)
- pähkinät ja siemenet
- hunaja
- sienet
- munat
- rasvoista voi ja jotkin kasviöljyt, lähinnä laadukas oliiviöljy ja kookosöljy + kaakao
Vältettäviä:
- kaikki viljat
- palkokasvit
- maitotuotteet
- teolliset kasvirasvat, myös rypsiöljy
- puhdistettu sokeri
- lisäaineet
Teimme viikonloppuna pizzaa, jossa jauhopohja on korvattu kananmunalla. 5 munanvalkuaista vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen mukaan sekoitetaan rikotut keltuaiset (tästä tuli pellillinen). Seos levitetään öljytylle leivinpaperille, paistetaan 200 asteisessa uunissa 10min, jonka jälkeen päälle laitetaan täytteet oman maun mukaan ja paistetaan normaalisti. Tämä oli todella hyvää ja ei jäänyt lainkaan kaipaamaan peruspohjaa.
Päälle vähän rucolaa ja balsamicoa.
Kokeilin myös yhdenlaista raakakakkua. Kumpa mulla olisi parempi blenderi eli Vitamix, sillä saisi tämän täytteenkin samettimaisemmaksi. Se on toivelistalla ja mietinnässä... Maku kakussa oli hyvä mutta muistutti liikaa samaa kuin olen aiemminkin tehnyt eli pitää taas tutkia lisää reseptejä :)
Tein pienemmät satsit kun tämän tulisi olla paksumpi mutta halusin vain kokeilla maun.
Pohja:
vajaa desi kuorellisia manteleita
vajaa desi cashewpähkinöitä
reilu desi rusinoita/taateleita
1rkl vaahtera- tai agavesiirappia
1/2 rkl raakakaakaojauhetta
pieni ripaus luonnonsuolaa
ripaus kanelia
1,5rkl sulatettua kookosöljyä
Jauha mantelit, pähkinät ja rusinat monitoimikoneessa, lisää loput aineet ja sekoita. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte:
2,5dl liotettuja cashewpähkinöitä (n.1h liotus riittää)
2rkl puristettua sitruunamehua
vajaa desi agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa
vajaa desi sulatettua kaakaovoita
1/2tl luonnonvaniljaa
1/2rkl soijalesitiinijauhetta
pieni ripaus luonnonsuolaa
1/2dl haluamiasi marjoja (laitoin mustikoita)
vettä tarvittaessa
Sekoita tehosekoittimessa kaikki aineet keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja koristele. Anna jähmettyä jääkaapissa tunti tai puoli tuntia pakastimessa.
Koristelin kookoshiutaleilla ja kaakaonibseillä.
OLETKO KIINNOSTUNUT RAAKARUOASTA?
Järjestän raakaruokakurssin 11.3. alkaen muutamana tiistai-iltana, jossa jokaisessa aihe vaihtelee. Jos kiinnostuit, laita viesti info@neamar.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti