torstai 6. elokuuta 2015

Omakotitalon kolmen huoneen stailaus, tilauskohde

Viimeisimpänä tilaustyönä sain sisustaa ystävä-pariskunnan kodin Espoossa. Projekti aloitettiin helmikuussa ennen tytön syntymää ja ollaan rauhassa edetty tämän kevään aikana. Heillä on muutakin remonttia talossa meneillään, eikä stailauksien valmistumiselle asetettu mitään valmistumisaikatauluja. Toki synnytyskin vähän viivästytti alkua :) Nyt saatiin viimeiset tilaustuotteet perille ja hommattiin pienet puuttuvat jutut. 

Ensin kävin katsomassa kohteen, ideoimassa ja kyselemässä toiveita. Mitään varsinaisia tyylisuuntia tai linjoja en saanut mutta suunnittelun edetessä huomasin, että kyllä he tietävät tarkkaan, mistä tykkäävät kun hankintoja ehdottelin ja jokusen ehdotuksen jälkeen löydettiin aina molemmille sopivat. Nyt seuraa taas useampi kuva ja niiden alla tarkemmin valinnoista.


Makkari ennen. Huoneissa on erikoista se, että edelliset asukkaat olivat jättäneet karmeat loisteputkivalot jokaisen ikkunan ylle. Niitä ei kuitenkaan lähdetty poistamaan vaan yritettiin hämätä ne piiloon.

Jälkeen. Kahden väriset pellavaverhot rinnakkain ja verhotangon kannakkeita siirrettiin. Matto vaihdettiin.

Makkari ennen.

Jälkeen. Seinä raidoitettiin maalilla, hommattiin yöpöydät ja hylly ja lisäksi ostettiin vain tekstiilejä ja muutama koriste-esine.



Hyviä yöpöytiä oli vaikea löytää kun tilaa sängyn molemmin puolin oli niin vähän. Ikeasta löyty tarpeeksi kapeat ja ne tuunattiin näyttävimmiksi pelkillä vetimillä.

Olkkari ennen. Se oli haastava, koska muoto on erikoinen, melko iso ja kaikki huonekalut haluttiin säästää. Piti siis löytää vain niille oikeat paikat ja stailata pienillä lisäjutuilla.

Jälkeen. Artekin ryhmä siirrettiin pois omaan koloon, hankittiin valaisin ja verhot.

Ennen. 

Jälkeen. Antiikki-esineille oma nurkkaus, verhot ja varstosta löytyneistä tauluista asetelma.

Ennen.

Ennen.

Jälkeen. Tämä nurkkaus vaati selvästi jotain elämää. Siihen kävi mielestäni hyvin nämä kaikki design-huonekalut yhdessä. Vanhat tasot lähtivät ruokailuhuoneeseen ja uusi mukailemaan skandinaavista mutta hieman retroa tyyliä.

Koska huoneessa on niin paljon valkoista seinää, tehtiin "design-nurkkaukseen" taas asetelma valokuvista.

Ruokailutila ennen. Tila kaipasi hurjasti kodikkuutta ja mahtava tila piti saada esille paremmin.

Ruokailutila jälkeen. Perhe oli tilannut mustan lankkupöydän valmiiksi, joten siitä piti lähteä rakentamaan. Valaistusta parannettiin runsaasti. On pöytävalaisimet, mahtavat design-kattovalaisimet ja sivuikkunoiden päällä vielä pienet tunnelmavalot. Vanhat tasot siirrettiin tänne olohuoneesta. Sitten vaan niitä pehmentäviä tekstiilejä ja kevyesti koriste-esineitä.

Ennen.

Jälkeen. Taas Artekin jutskat alekkain näyttävästi :)



Ennen.

Jälkeen. Tila on valtavan suuri, pöydän molemmille puolille mahtuu huonekaluja ja niitä se vaatiikin, jotta saatiin kodikkuutta. Vanhaa astiakaappia ei lähdetty maalaamaan vaikka aluksi niin ajattelin. Tuotiin samaa väriä tilaan tauluilla ja kasvilla.


Kiitos H & M, olette ihania ja yhdessä tehtiin teidän kauniiseen kotiin lisää tunnelmaa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti