maanantai 24. elokuuta 2015

Vauvanruokatehtailua, osa 3

Tehdään nyt vielä yksi postaus näistä vauvanruokakokkailuista tähän hetkeen. Ehkä innostun vielä kirjoittelemaan myöhemmin lisää kun saa alkaa lisäilemään yrttejä ym. Reseptejä ja raaka-aineitahan on maailma pullollaan, näihin olen nyt kirjoitellut vain yksinkertaisimmat. Mitään uutta ja ihmeellistä ei tässäkään tule mutta jos joku näistä mun höpinöistä on saanut apuja, tässä on vielä yksi tapa säilöä ruokia. Tämä tapa on kätevä, koska voit mixata eri makuja päivittäin, ettei käy pienokaiselle tylsäksi. Ajatuksena on tehdä vain raaka-aineittain kuutioita, joista voit ottaa lautaselle päivän aterian sen hetken mieliteon mukaan. Lopussa lisäksi yksi hedelmäsose.


 Ensimmäisenä proteiinit. Broiskun ja naudan jauhelihaa ja lohta. Jauhelihat keitetään ja lohet kypsensin uunissa paistopussissa. Tässä kuvassa on toinen pala meille, jossa näkyy mausteita. Vauvan lohessa ei ole vielä mausteita.

Kaikki kypsinä soseeksi ja muotteihin.

Jäätymisen jälkeen purkitetaan/pussitetaan. Kannattaa laittaa purkin päälle tieto, mitä sisältää. Se unohtuu yllättävän helposti jos teet enemmänkin ja jatkuvasti ruokaa säilöön.

Tässä on kukkakaalit jo valmiina, mikä olikin meidän neidin herkkua.

Kesäkurpitsa-parsakaali menossa jäätymään.

Bataattia.

Meillä käytetään silloin tällöin myös kaupan hedelmäsoseita mutta pääosin pyrin tekemään nekin itse kun niin helppoa on pistää vain Vitamix laulamaan. Tässä yksinkertaisuudessaan nektariinit paloiksi ja soseeksi.

Muotteihin ja pakkaseen.

Tuoretta ananasta. Tästä varoitus, että kannattaa kokeilla varovasti. Meillä neiti sai allergisen reaktion ja veti pepun ihan punaiseksi samantien. Tätä on nyt pakkasessa mutta meinaan myöhemmin kokeilla uudelleen niin, että mixaan esim.banaanin kanssa.

Hedelmäsose. Kattilaan päärynää, omenaa ja mangoa pilkottuina ja päälle vettä niin, että peittyvät. Kiehauta ja soseuta.

Sekoita perunajauhoja kylmään veteen...

...ja kaada ohuena nauhana soseeseen sen verran kuin koostumuksesta tulee sopivaa. Sekoita ja kiehauta ylös.

Sose purkkeihin ja pakkaseen.


Meillä vietettiin 6kk synttäreitä äskettäin. Nyt kun ollaan opeteltu sormiruokailemaan, tein pikkuväelle kakun meloneista ja marjoista, jonka saivat tuhota vapaasti.


Sankari nauttii kakusta <3 Ulkona on kätevää ruokailla kun operaation jälkeen voi työntää koko paketin ulko-suihkuun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti