maanantai 6. kesäkuuta 2016

Eikö ole aikaa treenata? Ompas!

Kädet vielä vähän tärisee, hyvä lämpö ruhossa ja mieli parempi. Ajattelin kirjoittaa nopean tekstin aiheesta, mistä kuulee puhuttavan lähes joka päivä; "kun ei ole aikaa treenata", "lapset vie kaiken ajan", "olen kokoajan töissä" jne... Elämähän on täynnä valintoja. Kun joku käyttää luppoajan nukkumiseen, facebookissa pörräämiseen tai telkkarin ääressä istumiseen, toinen käyttää sen ajan treenaamiseen. Miksi mä nyt tästä avaudun niin tuli vaan äsken tosi hyvä esimerkki siitä, ettei hyvä treeni ota kuin 15 minuuttia sun päivästä. Lapsi oli väsynyt ja kiukkuinen koko illan, mies oli salilla, koirat häröili lenkillä ja ne pyykit ja tiskit ja ja ja... Suorastaan tänään vähän vitutti kun itse ei koskaan pääse rauhassa salille tai ihan vaan jossain yksin käymään. Töissäkin pari juttua ketuttaa. Sain lapsen nukkumaan, otin lähimpänä olevasta 10kg kahvakuulasta raivokkaan otteen ja rupesin hommiin. Olin valmis 15minuutin kuluttua.

Tämän päivän pikatreeni ylävartalo ja vatsat (10kg kuulalla). Supersarjoina eli kahta liikettä pareina vuorotellen. 3 kierrosta/liikepari. Koko treenin aikana ei taukoja.

Yhden käden kulmasoutu, 10/puoli
Pystypunnerrus, 10

Ojentajadippi penkiltä kuula sylissä, 10
Hauiskääntö molemmat kädet samalla, 20

Punnerrus, 10
Pullover selinmakuulta, 10

Kevennetty linkkuveitsi, 15
Jalkojen nosto selinmakuulta kuula sylissä, 20


Mulle treeni on yksi arjen tärkeimpiä asioita. Niiden sopimisesta pidän huolen viikon alussa. Käyn töissä virka-aikaan, ohjaan jumppia noin 3h viikossa ja meillä on tuo vuoden ikäinen tyttö. Täysi työmaa siis hereillä ollessaan. Silti kunnon treenejä tulee viikossa neljä ja siihen päälle hyötyliikunta lapsen ja koirien kanssa. Treenaan noin kahdesti aamulla kuudelta, kerran joku ilta ja yhden viikonloppuna. Jumppia, salia, pyöräilyä, uintia, lenkkejä ja kuulan kanssa kotona. Tämä setti toimii. Mutta tämähän on täysin mun valinta. Jos sulla ei ole treenit osa jokaviikkoista arkea, suosittelen lämpimästi testaamaan. Mieli ja keho voi paremmin, mikä tarkoittaa samaa kuin parempi fiilis, eikä väsytä niin paljon. Lisäksi treenien lomassa on halu syödä paremmin. Bonuksena saatat näyttää paremmalta :)

Ei mulla just nyt muuta, pitää mennä syömään!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti