lauantai 11. maaliskuuta 2017

Teemasynttärit

Odotin viime vuonna 1 vee synttäreitä järjestäessä sitä, milloin alkaa ymmärrys siitä, että lapsi osaa toivoa, millä teemalla halutaan juhlia. Tykkään järkkäilyistä niin kovasti. Nyt oltiin jo ihan hilkulla. Meidän ehdoton suosikki Ti-Ti Nalle on niin tiiviisti läsnä joka päivä, että teemasta ei ollut kahta kysymystä mutta ihan vielä ei nämä itse synttärit oikein tainneet aueta. Tarkoitan, että lapsi ei tiedä, miksi tulee vieraita ja lahjoja ym. Mutta kun tarpeeksi niistä puhuttiin ja yhdessä leivottiin, hän osasi jo päiväkodissakin kertoa, että Ti-Ti Nalle synttärit on tulossa <3 Ja kakusta puhutaan vielä tänäänkin :)

Vieraat kutsuttiin näin:


Hän tykkää leipoa. Kun joku kone keittiössä käynnistyy, hän on välittömästi paikalla kysymässä, saako leipoa. Tässä tehdään kakkupohjaa.


Ti-Ti Nalle aiheista rekvisiittaa saa lähinnä vain Ti-Ti verkkokaupasta ja Ti-Ti Nallen talosta Ikaalisista. Itse väritys ym ei ole kovin hempeä tai äidin silmää miellyttävä mutta iloinen ja värikäs. Koska mitää yksittäistä varsinaista väriä ei taida olla, muuta kuin sini-valkoinen Ti-Ti:n vaatetus, voi värejä käyttää aika vapaastikin. Tarjoilupöytää koristelin lisäksi Ti-Ti muistipelissä olevilla pahvikuvilla ja kahdella leikkihahmolla.




Ti-Ti aiheisia leivonnaisia olin päättänyt tehdä kakun lisäksi pikkuleivistä. Tein itse taikinan, mikä oli melko lähellä joulupiparitaikinaa, mutta vähän maukkaampi...mielipiteiden mukaan. Koska Ti Ti piparimuotit ovat niin suuria, modasin niistä vain päät.


Tein valkoisen ja mustan pikeerin ja piirsin siveltimellä pastavärillä Tau-nallelle rusetin päähän.




Kakun päälle värjäsin keltaisella värillä kerma-tuorejuusto seoksen ja pursotin reunoille ruusukkeet. Kakkukuva on tilattu kakkupaperi.fi verkkosivulta. 



Pohja oli suklainen ja väliin tein mangomoussen ja valkosuklaamoussen. Itse rakastan moussetäytteitä ja nämä oli kyllä hyviä.


Lisäksi tarjolla oli laskiaispullia, suolaisia tuulihattuja, lohi- ja jauhelihapiirakoita, vihannespikareita ja poppareita.







Valitettavasti tällöin oli ollut sen verran ulkona plussakeliä, että jouduttiin jättämään ulkoleikit väliin ja viettämään juhlia pelkästään sisällä. Upeita lahjoja saatiin ja leikit oli kivoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti