maanantai 4. syyskuuta 2017

Keittiön facelift

Talon ostopäätöstä tehtäessä, keittiö oli kaikessa komeudessaan erittäinkin siedettävä. Mutta pöytätasojen naarmut ja kuprut häiritsivät jonkin verran. Ehkä enemmän häiritsi välitilan lasin takana ollut tapetti, mikä ei ollut lainkaan mun makuun. Remontti on kuitenkin sen verran arvokas, että päätettiin jättää se tulevaisuuteen ja toiseksi, lasin irrottaminen ehjänä tai ylipäätään irrottaminen ja paikoilleen asettaminen oli kuulemma ollut aikamoinen projekti. Noh, olkoon. Keittiö oli iso ja siisti, jonkun mielestä hienokin. Asiasta puhuttiin aika ajoin mutta mies ei innostunut ikinä tarpeeksi. Kunnes rakas "veljeni", joka on vuosikymmenet tehnyt keittiöitä työkseen, tuli Espanjasta Suomeen lomalle, sain hänet mukaan toteuttamaan tätä mieltä piinaavaa muutosta. 

Tältä keittiö näytti ennen




Päästiin melko kivuttomasti yhteisymmärrykseen materiaaleista ja väreistä. Välillä olin yksin vastarinnassa poikia vastaan. Mulla oli tietty visio, enkä halunnut lähteä kompromisseihin nyt kun kerran tämä viimein tehdään. Tehdään sitten kunnolla ja valinnoissa pidin pääni.

Lasin ja tapetin alta paljastui mahtava oranssi seinä :D Pojat saivat lasin kauniisti irti, siinä toivossa, että voisime käyttää sen uudelleen, jee! MUTTA... lasi oli tummennettu! Eihän sitä voi käyttää valkopohjaisen tapetin päälle. Valkoinen muuttui harmaaksi. Eikun tilaamaan uudet lasit.


Seinän tasoitustyöt ja maalaus. Jo tässä vaiheessa tuntui kuin keittiössä olisi alkanut aurinko paistamaan. Vanhat tasot ja seinä oli niin tummat, että muutos oli huikea!



Sitten rouva hommiin! Tapetointi oli melko iisi homma. Tapetti oli helppoa kohdistettavaa ja käyttäytyi hyvin. Meni siinä helposti lastenhoidon lomassa yksi ilta kuitenkin. Viimeisenä vanhat tasot irti ja uudet tilalle. Samalla vaihtui uusi induktioliesi ja ihana musta kvartsikomposiittiallas. Sähkö- ja putkimies vielä paikalle.


Sitten vain uudet lasit paikoilleen + liesituuletin ja homma oli paketissa. Kuulostaa helpolta mutta vaikka aikaa meni kaikkiaan 6 päivää (töitä tehtiin pääasiassa vain iltaisin), oli se uuvuttava homma. Vesikin juoksi viime metreille mutta silti lapsiperheessä kun on keittiö pois pelistä, on se aikamoista pelata kertakäyttöastioilla ja grilli/mikroruualla.

Valmista tuli! Laitetaampas ensin alekkain enen ja jälkeen kuvat :)


Ennen



Jälkeen


 Ennen


Jälkeen


Ennen


Jälkeen


Uusi liesitaso


Uusi allas


Uusi matto. Tätä mattoa oon kuikuillut jo tovin mutta nyt sattui kivasti kuviot yksiin seinän kanssa.


Samoin nämä Design Letters mukit on musta ihanat. Nyt ne istuivat sisustukseen niin hyvin, että tilasin. Toimivat ruukkuina.









Nyt on kaikki suurimmat jutut toteutettu. Talvi voidaankin vaan nauttia! Voi en malta odottaa joulua. Viime joulu meni "kodittomana", tänä jouluna lupasin ottaa kaksin verroin takaisin. No mutta mahtuuhan tähän vielä kaikkea ennen joulua :D :D Vai milloinkohan sen hössöttämisen uskaltaa aloittaa?? 

Aurinkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti