perjantai 6. lokakuuta 2017

Moussekakku - pätkis, vadelma ja brownie


Tein miehelleni synttäreiksi kakun. Hän rakastaa pätkiksiä, itse en niinkään. Omissa juhlissa voi kokeilla kaikkea uutta, perinteiset täytekakut on niin last season :D Mutta moussekakut on mun mielestä superhyviä! Mikä sopisi pätkiksen kanssa? Ehkä pikkuisen kirpeä vadelma? Ryhdyin googlettamaan eri reseptejä ja tein niiden pohjalta sekoituksen. Ihanan kiinteä ja suklainen brownie-pohja oli myös loistava. Maku kakussa ei ole lainkaan ällömakea vaan sopivan neutraali. Kakku sai kehuja syöjiltä, sekä kuvan katselijoilta ja useista toiveista johtuen, julkaisen nähtäville reseptin. 

Pätkis/vadelmamoussekakku 

Brownies-taikina:
125 g voita
75 g tummaa suklaata (70 %)
2 dl (175 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
 
 Sulata voi ja suklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää joukkoon sokerit, suola ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Kääntele mukaan vehnäjauhot siivilän läpi. Levitä taikina leivinpaperille ja paista pellillä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa irtopohjavuoan kokoinen pyöreä pala pohjasta ja aseta vuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi pingotettuna. Jos haluat, että pohja ei näy valmiissa kakussa, leikkaa pohja sentin pienemmäksi kuin vuoka.

Pätkismousse:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
4 rkl vettä
4 liivatelehteä
1 pätkispussi (140 g)
1 rkl sokeria
 
 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, notkista ja lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri.
Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet.
Sulata pätkikset vesihauteessa ja kaada siihen liivateseos sekoittaen tasaiseksi. Jos pätkikset eivät sula tasaiseksi, lisää pari rkl kylmää maitoa.
Kaada suklaaseos muiden aineiden joukkoon.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia.

Vadelmamousse:
300 g vadelmia
4 dl kuohukermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
reilu 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria 
4rkl sitruunamehua
5 liivatelehteä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Painele sose halutessasi siivilän läpi, jolloin saat siitä siemenettömän. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää se vadelmasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet mehuun. Valuta hieman jäähtynyt liivateliemi vadelma-juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele/sekoita seos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan hyytyneen pätkiskerroksen päälle ja tasoita pinta. Anna jälleen hyytyä, vähintään 4h, mielellään yön yli.

Irrota irtopohjavuoan reunus, aseta kakku tarjoilualustalle ja koristele mieleisesti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti