keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Gluteenitonta aamupalaa

Tämä aivan mahtava gluteeniton ruokavalio on ollut pelkästään positiivinen kokemus. Mitään leivän tai leivonnaisten himoa ei ole ollut, koska niitäkin voi tehdä gluteenittomina. Lisäksi kun huolehdit hyvien hiilihydraattien saannista (kasvikset, marjat, hedelmät, hirssi, tattari...) ja syöt myös tärkkelyspitoisia juureksia (peruna, bataatti, riisi), mitään ongelmaa ei ole. Niitä ei toki liikaa pidä harrastaa myöskään, koska jauhoseoksissa on usein paljon sokeria ja lisäaineitakin. On olemassa myös laadullisesti parempia ja niitä kannattaakin tutkiskella ennen ostopäätöstä. Gluteeniton aamupala ilman leipää ja puuroa vaatii joskus kekseliäisyyttä. Voit tehdä rahka/jogurttisörsseleitä, juures/banaanilettuja, smoothieita tai jos leipää kaipaat niin riisikakkukin ajaa asian. Tässä kirjoituksessa esimerkit kahteen herkulliseen aamiaiseen, jotka olen kokeilemalla löytänyt.

Raakapuuro hirssistä (kaksi lautasellista)

2dl hirssiä
10kpl kuivattuja aprikooseja
4rkl cashewpähkinöitä
3dl vettä
luomuhunajaa tai agavesiirappia makeuttamiseen
2tl luomusitruunan kuorta

Tarjoiluun pakastemarjoja

Huuhtele hirssi edellisenä iltana huolellisesti. Laita likoamaan hirssi ja cashewpähkinät yön yli veteen. Laita likoamaan myös aprikoosit 3dl vettä. Siivilöi ja huuhtele hirssit ja pähkinät aamulla ja laita tehosekoittimeen. Lisää aprikoosit ja liotusvedet + muut aineet ja soseuta sileäksi. 


Juuresrieskat (pellillinen)

Noin 3dl juuressosetta
1 kananmuna
1/2tl suolaa
n.1rkl voita
1,5dl valitsemaasi gluteenitonta jauhoseosta/hiutaleita tms.

Tee juuressose valitsemistasi juureksista keittämällä ja soseuttamalla tai osta luomusosetta valmiina kaupasta. Lisää muut aineet joukkoon sekoittaen. Nostele nokareita uunipellille ja painele jauhojen avulla rieskoiksi. Pistele haarukalla ja paista 300 asteessa noin 8min.


NAM!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti