keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kattaminen


Tämä postaus sisältää paljon kuvia, koska ne kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Kattaminen on osa luovuuteni purkua kaiken tuunailun ja sisustuksen lisänä. Hyvän ruoan laittoon kuuluu aterian kaunis esillepano. Arkena meillä syödään kyllä usein telkkarin äärellä mutta viikonloppuisin ja etenkin jos tulee vieraita, yksi ruoan laiton ja aterioinnin paras osa on kattaa pöytä kauniisti. Meillä on yksi kaappi täynnä kynttilöitä, pöytäkoristeita, servettejä, liinoja ja muuta sälää, josta valitsen teeman tai vuodenajan mukaan sopivat tykötarpeet. On kivaa ihailla kaunista kattausta samalla kun nauttii ruoasta ja seurasta. Nyt pääsiäisenä meillä oli vieraita brunssilla ja aloitetaankin viikonloppuna otettujen tuoreimpien kuvien myötä.




Brunssilla kaikki herkut esillä sekaisin
Suklaalla dipatut mansikat, kärjessä kookoshiutaleita
Tomaatti/basilika/mozzarella
Vaniljamousse (kerma, vaniljakastike, tuorejuusto, liivate, vanilja, sokeri) ja mansikat + raakakaakaonibsit
Tonnikalamousse (tonnikala, majoneesi, pippuri) ja kurkku + punasipuli
Possun ribsit (näistä tulossa resepti)
Suklaadonitsit

Tämä kattaus vuosi sitten pääsiäisenä


Mökillä on mahtavaa rakentaa pergolalle rapujuhlat. Valaistuksen illalla hoitaa kynttilät ja värivalot ja kattauksen luo pelkästään henkeä salpaava maisema ja itse ravut.



Joskus teeman mukaan ruoka itsessään tekee kattauksen, kuten Halloween-juhlassa. Ylimmästä kuvasta löytyy nakkimuumioita, oksentavia kananmunia ja sormia ym. Jälkkäriksi hämähäkkejä, matokakkua ja pääkallokeksejä. Juomaksi verta.



Joulun ajan kattauksia

Nyt sitten miettimään vappubrunssin kattausta vai tuleeko vieraita jo vappuaattona grillaamaan? Ihania kevätpäiviä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti