Sivut

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

RAAKARUOKAVIIKKO, päivä 2

Eilen toiseksi testiin pääsi porkkanapasta ja pähkinägremolata (Raakaruoka-aika/Outi Rinne). Muuntelin paria ainesosaa.

Porkkanapasta:

5 isoa porkkanaa
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl agavesiirappia
tilkka omenaviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa

Höylää porkkanoista kuorimaveitsellä suikaleita ja sekoita muut aieet joukkoon. Mulla oli liian pieniä porkkanoita..


Saksanpähkinägremolata:

2 dl saksanpähkinöitä
3 ruukkua mietoja yrttejä. Laitoin herneenversoa, persiljaa ja basilikaa
pieni nippu riohosipulia
1-2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 sitruunan mehu
1 rkl agavesiirappia
1 tl suolaa
1 rkl hiivahiutaleita
5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Lisää yrtit ja loput aineet. Siirrä kulhoon ja sekoita käsin lisää.


Asettele lautaselle ja paloittele mukaan tomaatteja. Tomaatit sopivat makuyhdistelmään täydellisesti!


Lopputulos: 

Yksinkertainen ja helppo valmistaa, todella hyvää. Gremolataa jäi yli ja toimi salaatin kanssa myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti