Sivut

torstai 15. toukokuuta 2014

RAAKARUOKAVIIKKO, päivä 3

Seuraavaksi testiin pääsi minicannelonit. Tämän reseptin olen apinoinut Wellberries-sivustolta. Kesäkurpitsasta on moneksi, etenkin raakapastan valmistamiseen huippu mutta toimii myös salaateissa ja lämpimissä ruuissa. Kesäkurpitsan energiamäärä on hyvin vähäinen sen sisältämiin suojaravintoaineisiin nähden. Se sisältää mm. C- ja E- vitamiinia sekä A-vitamiinin esiastetta. Tämä kasvis on myös erityisen tehokas kuona-aineiden poistaja ja lisäksi se edistää ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja.


Cannelonit:
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
Siivuta juustöhöylällä pitkittäin.

Cashewjuustokastike:
3,5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna, väh.4h)
0,5 dl oluthiivahiutaleita + 1-2 rkl maun mukaan
4 rkl oliiviöljyä
1 pienen sitruunan mehu
0,5 dl pieneksi hakattuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 avokado
kourallinen tuoretta persiljaa
suolaa, pippuria
Blendaa pähkinät hienoksi, ja lisää yksitellen muut aineet, sekoita tasaiseksi. Levitä kesäkurpitsasiivun toiseen päähän kastiketta, ja rullaa. Toista monta kertaa, kunnes kastike on käytetty. Ripottele päälle suolaa & pippuria, oliiviöljyä ja viimeistele oluthiivahiutaleilla. 

Lopputulos:

Helppoa ja nopeaa jälleen ja näky on kaunis. Ainoa, miksi en voi nyt antaa mielipidettä mausta, on se, että aromia antavat oluthiivahiutaleet olivat lopussa ja käytin muita mausteita. Se ei toiminut varmaankaan yhtä hyvin.


Mitä on oluthiivahiutale? Luonnollinen ja maukas B-vitamiinilähde.
Valmistetaan Saccharomyces cerevisae –hiivasta. Ravintorikkaassa melassiliuoksessa kasvatetun hiivan maku on pehmeä, eikä siinä ole perinteisille oluthiivoille tyypillistä karvautta. Hiivan hellä kuivaus ja inaktivointi säilyttävät ravintoarvon mahdollisimman rikkaana. Inaktivoitu hiiva ei toimi leivinhiivana eikä aloita käymistä.
Käyttötarkoitus
  • Erityisen rikas luonnollisten B-vitamiinien lähde
  • Mausteeksi ja aromivahventeeksi ruuanlaittoon
  • Kasvisruokavalion täydentämiseen
  • Toimii myös luonnollisena aromivahventeena ruuanlaitossa
Rikas Oluthiiva sisältää erityisen runsaasti luonnollisia B-vitamiineja; B1, B2, B3, B5, B6, B7 ja B12 sekä foolihappoa 
Kenelle
  • Tiukkaa kasvisruokavaliota noudattaville
  • Kuntoilijoille ja urheilijoille
  • Piristystä kaipaaville
  • Kotikokeille
  • Sopii myös koirille!

Annostus
1 ruokalusikallinen (4 g) päivässä.

Nauti hiivahiutaleet sellaisenaan tai viilin, jogurtin, smoothien, puuron tai salaatin joukkoon ripoteltuna. 

Lisää hiivahiutaleet lämpimiin ruokiin vasta hetkeä ennen ruokailua, jolloin niiden ravintoarvo säilyy parhaiten. Vältä voimakasta kuumennusta.
Annostus koirille:
  • pienet koirat (<10 kg); 1 rkl / vrk
  • suuret koirat (>10 kg); 2 rkl / vrk

Käyttörajoitukset

Oluthiiva ei sisällä hiivaongelmien yleisintä aiheuttajaa, Candida albicans -hiivaa. Hiivahiutaleet on käsitelty siten, että ne eivät ala kasvaa ruuansulatuskanavassa.

Kaiken varmuuden vuoksi Rikas Oluthiiva -oluthiivahiutaleita ei kuitenkaan suositella nautittavaksi akuuttien hiivaongelmien aikana.
Ei sisällä sokeria, gluteenia, väriaineita eikä eläinperäisiä aineosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti