Sivut

torstai 5. kesäkuuta 2014

RAAKARUOKAVIIKKO, päivä 4

No jestas, ompas sitä ollut taas hoppua ja kaikenlaista puuhaa, ettei ole päässyt blogia päivittämään. Päätän kuitenkin raakaruokaviikon laittamalla vielä nämä pari reseptiä, mitä kyllä silloin tein vaikka päivitys tuleekin näin myöhään.

Tämä avocadopasta on muodostunut peräti aivan riuokailmiöksi kun Gullichsenin pariskunta tätä on telkussakin tehnyt. Mutta tämä pasta onkin siitä raakaversio ja joitain lisäyksiä reseptissä on alkuperäiseen nähden.

Raaka avocadopasta (neljälle):

Pasta:
4 kesäkurpitsaa
valkosipulia (laitan yksikyntisestä noin neljänneksen)
1tl suolaa
1tl agavesiirappia
2rkl oliiviöljyä

Avocado"kastike":
valkosipulia (laitan yksikyntisestä reilun neljänneksen)
1/2 tuoretta punaista chiliä
kirsikkatomaatteja
1 lime
3 kypsää avocadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
nippu persiljaa
1/2 dl hiivahiutaleita
1tl agavesiirappia
(halutessasi parmesan tai pecorino-juustoa)

Valmista pasta käyttämällä vihannessorvia. Jos kuorit kesäkurpitsat, pastasta tulee hieman pehmeämpää, tässä kuvassa olen jättänyt niihin kuoret. Vihannessorviin voit tutustua ja tilata sen täältä



Siirrä kulhoon ja sekoita muuta pastan aineet joukkoon ja anna marinoitua sen aikaa kun valmistat kastikkeen.

Pilko kaikki kastikkeen aineet hyvin pieneksi ja sekoita keskenään. Yhdistä pasta ja kastike ja nauti välittömästi. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti