perjantai 7. heinäkuuta 2017

Hiekkalaatikon tuunaus ja kasvimaan kuulumisia

Kesälomalta päivää. Tai kelien perusteella vois toivotella talvilomia, kävin tänään aamu- ja iltalenkeillä toppatakissa... Mutta mukavia kesäpuuhasteluja on tehty, niistä nyt viimein tässä ensimmäinen osa. Hiekkalaatikko alkoi olla jo käytetyn näköinen, öljyt kuivuneet ja yleisilme ränsistynyt. Päätin sipaista värilliset öljyt pintaan ja samalla taas varastaa jonkun idean tuunata hiekkalaatikkoon lisää puuhaa lapsille. Alkujaan näin idean Facebookin askarteluryhmässä mutta on tätä ideaa jo jotkut ystävätkin käyttäneet. Jos joku ei vielä ole nähnyt, tässä ideaa teidänkin elähtäneelle, tai miksei uudemmallekin hiekkalaatikolle.

Tältä näytti meidän laatikko.



Ensin piti kaivaa laatikon sisältä ja ulkoreunoilta hiekkaa ja soraa kauemmaksi, jotta öljy saadaan nätisti kaikkialle.


Sitten vaan ronskisti öljyä pintaan. Runkoon ruskea sävy, mikä meillä on terassin laudoituksissa ja pylväissäkin ja kanteen (vai miksi tuota istumalautaa kutsutaankaan) musta sävy.





Musta öljy ei ollut mielestäni tarpeeksi musta, niin vedin päälle vielä ihan mustan maalin. Sen jälkeen maalasin valkoisella maalilla katkoviivat. Tein vapaalla kädellä enkä mitannut etäisyyksiä ollenkaan, saattaa läheltä katsottuna siltä näyttääkin mutta kokonaisuudessaan lopputulos ok.



Näin siis syntyi autoleikkeihin tie!









 Sitten kasvimaalle, josta lupasin kylvöaikaan laittaa päivitystä onnistumisista... tai epäonnistumisista.  Ihan alkuun pari kuvaa laatikosta, johon tein saman huoltotyön eli öljysin senkin.





Osa kylvöistä näyttää onnistuneen loistavasti, osa on hieman kitukasvuista mutta vielähän tässä on kesää jäljellä.

Sokeriherneet lähtivät nätisti nousemaan. Yht´äkkiä tuli kiire rakentaa niille kiipeilyteline. Tässä mun ja siskon masterpiece!

Mummilta saatiin kepukoita, jotka liitettiin yhteen askartelutarvikkeista löytyneellä nahkanarulla. Tätäkin narua olen kuljetellut vuosikaudet mukana jos siitä joskus jotain askartelee... Ja niin tämä loistava naru oli juuri kivan napakka tähän hommaan!




Lisäksi vähän juuttinarua.



Zadaa!



Nyt herneet ovat kiivenneet jo näin ylös:



Pavut on näyttäneet surkeilta ja pari tainta rakas 2 vee neiti päätti kiskoa ylös eli vain muutama jäljellä mutta nyt tällä viikolla niissäkin on kuitenkin satoa tulossa :)



Porkkanat kasvavat kauniisti, pitäisi varmaankin alkaa harventamaan niin pääsevät kasvamaan.



Persiljat ovat tulleet hitaasti mutta kyllä ne sieltä pyrkii vahvistumaan.



Tilli kasvaa vauhdilla.



Kauniita ovat myös salaatti, lehtikaali ja timjami.



Perunan kanssa kävi niin, että ensimmäinen idätys epäonnistui. Siksi maahan laitto viivästyi. Nyt kuitenkin ovat nousseet ja ne mitä tulossa on, näyttävät vahvoilta.



Näiden lisäksi maassa on kevät- ja ruohosipulia, jotka ovat tulossa mutta vielä pieniä. Raparperi on suuri ja sieltä on piirakkaan ym. haettu muutaman kerran. Tosin varret ovat melko kapeita, mistäköhän johtuu? 

Yllätyksenä meille tuli edellisen asukkaan jäljiltä nousseet sipulit, mitkä eivät olleetkaan kevätsipuleita, vaan VALKOSIPULEITA! Ihmeteltiin pilkkoessa ulkonäköä, pientä kokoa ja koostumusta, kunnes tuoksu paljasti. Heh, en ole ennen nostanut maasta valkosipuleita niin en osannut arvatakaan.




Nyt jännityksellä vielä odotellaan, tuleeko amppelimansikasta mitään tai pihalla olleista omenapuusta, päärynäpuusta tai karviais- ja herukkapensaista satoa.

Palaamme pian muidenkin pihapuuhastelujen merkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti