torstai 12. joulukuuta 2013

Sisustusintoni purkamista tuikkukuppien tuunaamiseen

Mistäköhän minä alunperin tämänkin ajatuksen keksin. Toki näiden pilttipurkkien tuunaamista olen nähnyt etenkin hääblogeissa paljon kun suunnittelin omia häitäni mutta en silloin itse näitä meidän juhlaamme tehnyt. Se idea taisi tulla marraskuussa kun olimme menossa viettämään perheen ja ystävien kanssa mökille pikkujouluja ja äiti ystävineen oli keksinyt ohjelmaa koko lauantai-päiväksi. Jokaisen piti mm. viedä 2 pikkujoululahjaa, mitkä eivät saaneet olla kaupasta ostettuja. Niiden piti olla itse tehtyjä tai itselleen tarpeettomia tavaroita, jotka löytyvät omasta kaapista. Myönnettäköön, että muutaman tarvikkeen ostin ja minut tuntien, se ei siinä innostuksessa jäänyt ihan muutamaan... Mutta nyt niistä on ollut taas hyötyä. Laitoin silloin facebookiin kuvan tekemistäni purnukoista ja niitä kehuttiin kovasti ja sain kehotuksen tehdä niitä lisää jaettavaksi. Olen nyt viemässä näitä joulumyyjäisiin ja pari päivää askarrellut useita tunteja. Vielä tosin on hommaa :) Keksin myös toisen idean tehdä suuremmista lasipurkeista kynäpurkkeja. Niistäkin tuli kivoja. Meidän lähellä olevista kangaskaupoista ei vain löytynyt kovin montaa kangasta, jota olin alkujaan ajatellut.


Tässä kuvaa tehtaasta. Keittiön pöytä on vallattu tarvikkeilla.



Oikealla on yksi tekele tuikkukupista. Siskon lapsen pilttipurkkeja on kerätty urakalla. Ne on pesty ja etiketit poistettu. Teen aina isosta ja pienestä pilttipurkista parin eli kaksi samanlaista mutta eri kokoista yhdessä käytettäväksi. Olen koristelussa käyttänyt erilaisia nauhoja, pitsejä, juuttinarua ja puufiguureja. Kaikki on kiinnitetty kuumaliimapyssyä apuna käyttäen. Vitsi se on kyllä mun paras ystävä nykyään! Vasemmalla on jalapenopurkista tehty kynäpurkki. Kangas on mitattu, leikattu ja osa kulmista silitetty, jotta näkyvät osat olisivat siistit.

Laitan myöhemmin lisää kuvia koko saldosta. Nyt näitä taitaa yhteensä olla valmiina noin 40kpl. Tyhjät purkit meinaavat tosin loppua kesken :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti