maanantai 16. joulukuuta 2013

Viikonlopun aikaansaannokset

Menihän se loppuviikko ja viikonloppu aika pitkälti askartelu- ja leivontapuuhissa. Tuikkukuppien tekoonkin tuli himo, ei pystynyt lopettamaan kun tyhjiä purkkeja oli vielä pussissa, oli pakko saada kaikkiin "kuoret". Piparitalot rakentuivat vaihe kerrallaan aina kun oli hetki aikaa ja leipien tekoon menikin sitten melkein koko lauantai. Laskin, että tein 46 tuikkukuppia, 16 kynä/kynttiläpurkkia, 9 piparitaloa ja 12 leipää. Tässä tulee kuvia viikonlopun puuhasteluista ja jaan teille myös aivan ihanaan leipääni reseptin. Tänään maanantaina tuotteet olivat sitten jaossa entisille kollegoilleni ja menekki oli oikein hyvä, sain jopa lisätilauksia :) Lämmin kiitos kaikille!



Tässä valmiit tuikkukupit ja kynä/kynttiläpurkit. Niiden tekotavoista kirjoitinkin jo aiemmin.


Tässä alkaa valmistumaan piparitaloja. En löytänyt sillä hetkellä tästä talosta ruutupaperia niin piirsin kaavat johonkin joogakurssilta saatuun liikepankkipaperiin :)


Koristelua. Nuo tähdet ovat puufiguureja ja tuo talo jäi ihan meidän käyttöömme sisustukseen sopivaksi.


Valmiit pakattavaksi! Nämä olivat sopöjä, aivan minikokoisia ja kiva antaa vaikka lahjaksi.


Saaristolaisleivät. Tässä olen tehnyt kerralla 2 satsia eli yhteensä 4 leipää. Leipätaikina on maailman helpoin valmistaa ja valmis leipä on suussa sulavaa. Mitään terveysleipiähän nämä eivät ole mutta näin jouluksi aivan mahtavan hyviä esim. kylmäsavulohen tai mätimoussen kanssa. Nam!

Resepti:
7dl piimää tai kaljaa (itse käytän aina piimää kun maku on mielestäni parempi, samoin koostumus)
50g hiivaa
suolaa
2dl kaljamaltaita
2dl vehnäleseitä
2dl ruisjauhoja
2dl tummaa siirappia
vehnäjauhoja (sen verran, että pystyy puuhaarukalla edelleen sekoittamaan mutta alkaa olemaan sitkeää)

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon, Lisää kaikki ainekset ja sekoita. Anna kohota lämpimässä 1,5h ja kaada sen jälkeen voideltuihin leipävuokiin (2kpl). Paista 175 asteisessa uunissa, alimmalla tasolla 1,5h. Voitele siirappivedellä ja voit laittaa vielä 1/2h uuniin jos haluat tummemman pinnan. Minä en tätä useinmiten tee. Leipien suositellaan vetäytyä viileässä 2vrk mutta me rakastamme näitä ihan tuoreeltaankin.


Siellä ne leivät paistuvat. Jännitin, voiko neljää leipää paistaa yhtäaikaa mutta kaikki onnistuivat eli ei hätää.


Tässä koko satsi pakattuina sellofaaniin, mikä tuo lisää kauneutta ja on mukava antaa lahjaksi. 

Ihanaa jouluvalmisteluviikon alkua! Leipokaa ja viettäkää aikaa kotona huumaavissa tuoksuissa, siitä se joulufiilis syntyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti