perjantai 18. joulukuuta 2015

Jotain aivan uutta!

En ole pitkään aikaan saanut onnistumisesta näin paljon iloa kuin tästä. Miestäni huvittaa vieläkin, saa hyvät naurut kun ajatteleekin mua ompelemassa... juurikin näin, OMPELEMASSA! Tämä kuulemma tästä vielä puuttui :D :D :D Meillä oli koulussa joulukuun aiheena sisustaminen tekstiilituotteilla. Tunneilla sai ommella mitä itse halusi mutta olin vähällä jäädä pois koko hommasta, koska en kuitenkaan ikinä tulisi ompelemaan mitään. Yhteistyökumppanit saavat ommella asiakkaan verhot ja muut tekstiilit jos tarve vaatii. Noh, menin kuitenkin, koska keksin hyvän idean, mitä voisin tehdä. Ostan jatkuvasti tytölle ja itselleni kauniita pipoja ruusukkeilla ja ruseteilla melko kovaan hintaan. Mietin, voisiko sellaisen ompeleminen olla vaikeaa. No ei varmasti mutta tällaiselle ompeluhommissa poropeukalolle voisi olla.

Opettaja oli ymmärtäväinen ja kärsivällinen. Sattui hyvä tuuri kun sillä tunnilla oli paljon porukkaa poissa, sain henkilökohtaista ohjausta. Piirsimme ensin kaavat, joissa käytin apuna yhtä tilaamaani pipoa.


Munan mallinen pipo x 2, koska se käännetään kaksinkerroin, rusetin pantasuikale, rusetti ja rusetin keskilenkki.


Rusetin kankaat ommellaan pitkältä sivulta kiinni, käännetään ympäri ja silitetään. Lisäksi rusetti ja keskilenkki ommellaan kiinni lenkeksi.

Sekä panta, että rusetti pujotetaan keskilenkin sisään.

Pipon oikeat puolet pistetään vastakkain ja sisään laitetaan rusetti hieman puolen välin yläpuolelle. Ompelin ensin rusetin pannan kiinni sivuista, jotta pysyy paremmin paikoillaan.

Saumurilla koko homma kiinni mutta jätä pieni aukko, josta saat sen käännettyä. Jätin aukon sille puolelle, joka kääntyy sisään niin se kohta ei näy kun ompelet aukon kiinni. Tässä vaiheessa jotkut leikkaavat vielä ristisaumat pipon päälaelle, jotta päälaesta tulisi pyöreän muotoinen mutta en koe sitä itse tarpeelliseksi.


Käännä pipon toinen puoli sisään niin, että se menee kaksin kerroin ja ompele halutessasi vielä rusettia jonkin verran kiinni. Kun rusetti on kiinni pipossa, se pysyy kauniisti paikoillaan ja se lisäksi estää "vuoren" kääntymisen eli koko tekele pysyy aina paikoillaan.

Pääsin tunneille vain kahtena iltana mutta näin monta sain väkerrettyä kun oikein into iski päälle. Kankaat ovat Eurokankaasta. NÄISTÄ OSA ON MYYTÄVÄNÄ.








Innostuin niin kovasti, että oma saumuri on jo harkinnassa. Mulla menee näihin niin paljon rahaa kun haluan kokoajan lisää erilaisia :) Jos saan oman ompeluhuoneen rakennettua, näitä voi sitten jatkossa tilata minulta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti