maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulu on taas

Niin se aika vaan menee, päivät kuluu ja meillä on aina kiire. No eipä se ole ihmekään kun töitä ja koulua suorittaa pienen lapsen kanssa kotona. Kirjoittamaan ei ole ehtinyt vaikka kuinka olisikin aihetta ja halua. Nyt päiväunien aikaan ajattelin ehtiä tekemään tällaisen megapostauksen, jossa kuulumiset samassa paketissa :) Lähinnä joulupuuhasteluja ja pientä päivitystä pikku-ihmisen kasvusta.

Nyt on askarteluissa tänä jouluna ollut muotijuttuna paperinarusta tehdyt laatikot. Näitä varmasti on blogit pullollaan ja tulee myös olemaan tässä. Ne ovat todella kauniita ja ihania erilaisia jouluvaloja.

Tarvitset liisteriä (erikeeper-liimakin käy jos sekoittaa veteen 50/50), paperinarua, kelmua ja tyhjiä kevyitä pahvilaatikoita.


Vuoraa kelmulla laatikot.
Kieputa liisterin kastettua narua ristiin-rastiin paketin ympärille. Tein myös niin, että pieputin yhden kerroksen kuivaa narua ja sivelin liisteriä pensselillä aina päälle. On siistimpää puuhaa näin.
Anna kuivaa. Kuivumiseen saattaa mennä pari päivää tai kun meillä on heti valmis kiuas saunass, mikä on jatkuvasti päällä, saunassa on pysyvä pieni lämpö. Siellä kuivui yhdessä yössä.
Leikkaa pohjaan reikä ja revi reiästä pahvilaatikko pala kerrallaan pois. Lopuksi kerää myös kelmu pois.
Laita laatikon sisälle pattereilla toimiva valosarja ja ympärille kaunista nauhaa.
Muutama tekele :)

Joka joulu haluan tehdä jonkun uuden ja erilaisen piparityön. Tänä jouluna kun meille ei voi tulla joulukuusta tuon meidän 10kk ikäisen tihulaisen takia, joudun tyytymään pöytäkuuseen. Siitä lähdin rakentamaan ideaa niin, että haluasin rakentaa kuusen alle joulumaan piparitaloista.







Kerran ollaan syöty jo jouluruoka kun vietimme etu-joulua perheen kanssa. Oikeana päivänä saattaa olla, että meillä syödään jotain muuta kuin jouluruokaa. 

Joulupöydän kattaus.


Viime jouluna laitoin Espanjaan lähtevään joulupakettiin glögimausteet ja ohjeet tehdä niistä mausteista itse glögiä kun en tiennyt, saako Espanjasta ostettua valmista. Muutoinkin itse valmistettu glögi on todella herkullista. Mausteet kun voi laittaa hautumaan mihin tahansa mehuun. Vaikka itse tehtyyn mustaherukkamehuun tai omenamehuun, nam! Viikonloppuna askartelin tällä idealla tällaisia pieniä joulutervehdyksiä, joka on kiva antaa viemisinä suklaan, viinin tms. seurana tai joulukortin kylkiäisinä.





Mausteet pussukoihin.




Valmis söpö ja kaunis pieni lahja.


Sitten meidän pikku-tintin kuulumisiin. Hän kasvaa nätisti ja kehittyy ikänsä mukaisesti; konttaa kovaa, nousee ylös ja kävelee tuen tai kärryn kanssa taitavasti eteenpäin. Ruoka maistuu paremmin kuin hyvin. Hän syö puurot hedelmäsoseilla lusikalla syötettynä mutta kaiken muun ruoan itse sormiruokaillen. Aivan käsittämättömän taitava ruokailija! Koirille ei tipu muruakaan ja kaulakaukalostakin kerätään lopuksi kaikki myös suuhun. Ruoka on monipuolista lihaa, kalaa, kanaa kasviksilla, hedelmillä ja vihanneksilla ja kaikki itse tehtyjä. Suolaa ja sokeria olen pyrkinyt edelleen välttämään mutta muita mausteita käytän jo hyvin. Allergoita saattaa olla joitain. Ainakin kananmuna ja ehkä lanttu ja ananas. Tällä viikolla mennään käymään lääkärissä jospa saisimme allergiatestit. Hyvin vaikea on seuloa, mistä pientä iho-oiretta tulee, koska ruokaa menee niin paljon erilaista. Onneksi mitään muita oireita ei ole ollut. Terveinäkin on oltu, mitä nyt nuhaa ja yskää pari kertaa eli vähällä on selvitty. Harrastetaan uimista ja muskaria ja ohjataan yhdessä vauvajumppaa. Teen Järvenpään uudella Foreverillä ohjauksia noin 10h viikossa ja yksi näistä tunneista on tuo vauvajumppa. Nyt vuoden vaihteessa siirrytään ohjaamaan 1-2v jumppaa kun ollaan jo niin isoja :) Nyt jouluna keskitytään olemaan paljon perheen kanssa ja vielä tammikuussa saan olla ohjauksien ohella kotona mutta helmikuussa aloitan työt. Olen tehnyt työsopimuksen neljälle päivälle viikossa eli saan olla Alinan kanssa pitkän viikonlopun kotona. Kyllä se vaan on niin hienoa seurata pienen kehitystä ja kuinka se oppii asioita kun yhdessä niitä toistetaan.


Meidän rakas vesipeto!


Lokakuussa oltiin Thaimaassa. Tässä menee hotellin altaalla lounasta.



Tunnelmallista joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti