perjantai 25. joulukuuta 2015

Pikku-tontun jouluherkut

Jouluna nautitaan herkuista. Mutta usein ne sisältävät paljon suolaa tai sokeria, eivätkä käy perheen aivan pienimmille, kuten meillä 10kk. Tässä muutama kiva ja maistuva herkku, joita me olemme nyt jouluna maistelleet.

Riisipuuro kookosmaitoon. Aivan normaaliin tapaan riisipuuron keitto mutta nesteeksi kookosmaito. Huomioithan ostaessasi kookosmaitoa, että monesti ne sisältävät lisäaineita ja metallitölkistä irtoaa myrkkyjä, joten itse ainakin suosin tetrassa myytävää versiota. Santa Maria myy violetissa tetrassa ja lisäaineettomana mutta harmi ja outo juttu, että heidän luomu on pakattu tölkkiin ja siinä on yksi E-koodi mukana. Laitoin mausteeksi aitoa vaniljaa keittäessä.

Höysteeksi esimerkiksi ceylon-kanelia tai kiisseliä. Tein itse puolukka-mansikka-kiisseliä, jossa käytän makeutuksena joko hedelmä- tai kookossokeria.

Suklaamousse. Tätä on moni jo ehkä kokeillutkin. On yhtä hyvää myös aikuisten suuhun, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Näin uuden vuoden lupausten aikaan oikein terveellinen herkku jos makeaa tekee mieli. Tein tällä kertaa kaupan normi kaakaojauheeseen siksi, koska en vielä uskalla antaa 10kk ikäiselle raakakaakaota mutta uskon, että vuoden iässä alkaa jo sopimaan ja on paljon terveellisempää. Nytkin sai maistaa vain pienen köntin kun kokeiltiin ensi kertaa. Huom. Oboy-jauhe ei sitten ole terveellistä kaakaojauhetta :)

2 banaania
1 avocado
3/4 dl kaakaojauhetta
1rkl Agave- tai vaahterasiirappia
(ripaus laadukasta suolaa)
Kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi vaahdoksi.

Nam, mikä välipala!

Näyttää maistuvan <3

Pikku-tontun piparkakut. Tässä mainio resepti piparitaikinaksi pienokaisille. Olen kopioinut reseptin Sormiruokailijat- facebook-sivulta, en tosin muista kuka tämän on kehittänyt.

Tarvitset seuraavat ainekset:

270g kikherneitä
1 kypsä banaani
9 kuivattua taatelia
2rkl jauhettua saksanpähkinää

0,5dl jauhoja (mulla kaura ja manteli)
1 dl kaurahiutaleita
1rkl mausteita (kaneli, inkivääri, neilikka, kardemumma)

Tehosekoittimella ensin 4 ensimmäistä ainetta sekaisin tasaiseksi massaksi. Sen jälkeen lisää loput aineet ja sekoita taikinaksi. Leivo pipareiksi ja paista uunissa 180 astetta noin 20min.

Taikinaa tuli niin paljon, että annoin loput lapselle niin hän sai myös leipoa




NAUTTIKAA VIIKONLOPPU VIELÄ JOULUTUNNELMASTA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti