maanantai 28. joulukuuta 2015

Pintatyöt ja stailaus, harjoittelukohde

Koulua pitäisi saada suoritettua loppuun, jotta kohta kun alkaa päivätyöt, en pysty enää tekemään näitä kaikkia mitä nyt on aikatauluissa. Yritän saada näytöt annettua niin olisi osa stressistä poissa. Tässä yksi työ, jossa näytän pintakäsittelyä ja kaupan päälle stailaan vaikka stailauksesta onkin mulla jo toinen kohde odottamassa arvostelua. Pintakäsittelyyn kuuluu mm. maalausta ja tapetointia, mitä tässä kohteessa tein. Budjetti oli minimaalinen eli tarvikkeet ja somisteet hankittiin edullisimman mahdollisen mukaan tai yritettiin rakentaa olemassa olevista tavaroista.


Kohteena kerrostalokolmion olohuone. Seiniltä karsittiin kaikki pois ja siistittiin pohjat pesemällä ja paklaamalla. Huonekalujen paikkaa vaihdettiin, isolta seinältä poistettiin iso peili ja tilalle laitettiin kuviollinen kohdistettava tapetti (rautakaupan ale-korista 10€/rulla). Verhot ja matot vaihdettiin (molemmat lahjoituksina) ja sohvalle hankittiin muutama tyyny ja tyynynpäällisiä.


Ennen
Jälkeen


Kaikki muut seinät maalattiin kevyesti ruskeaan taittavalla valkoisella sävyllä. Pihan oven edestä poistettiin hyttysverho ja seinälle koristeeksi itse rakennettava kohokuvioinen kello (tilattu Kiinasta, 20€). Valkoinen hylly sai uuden paikan ja hyllylle kerättiin vanhoista tavaroista kauniimmat ja ostettiin muutama uusi sävyihin sopiva kirpputorilta.


Ennen
Jälkeen

TV siirrettiin toiselle seinälle ja toisesta huoneesta tuotiin leveämpi hyllykkö TV-tasoksi. Muuta tavaraa kannettiin kaatopaikalle. 

Ennen
Jälkeen
Ennen
Jälkeen



Yksi eteisen seinistä maalattiin ruskeaksi, joka antaa kivan näkymän kun tullaan ovesta sisälle. Kaksi ruskeaa seinää "päällekkäin".




Lisäksi työstin vanhan keittiönpöydän väreihin sopivaksi. Pinnat hiottiin ja maalattiin kalustemaalilla ruskeat jalat ja valkoinen kansi. Yksityiskohdaksi tilasin Kiinasta tarran (3€).


Ennen
Jälkeen


Homma vei noin viikon ja maksoi hieman reilut 100€. Hinnassa on huomioitu toki se, että esim. kalustemaalit, tapettiliima ja yhden seinän ruskea maali löytyi meidän varastosta valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti