sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Taaperoni on taiteilija!

Pikkuneidillä pitää olla jatkuvaan jotakin ohjelmaa ja välillä pitää keksiä muutakin kuin niitä samoja leluja. Ollaan pulkkailtu, käyty HopLopissa, uimassa ja nyt viikonloppuna käytiin Flamingon vesipuistossa. Oli mahtavaa, sama meno päällä ja Swimtrainerin kanssa sai antaa pyyhkiä itsekseenkin menemään pikkulasten altaassa, eikä perhe-vesiliukumäkikään ollut liian hurja :) Mutta nyt tähän hauskaan sisäpuuhaan. On pitkään pitänyt kokeilla sormivärejä. Jouluaskerteluissa oli tarkoitus tehdä joulupalloihin taidetta mutta se jäi kokeilematta kun värit ovat niin vahvoja, että en uskaltanut lähteä sotkemaan ja sitten se, että kun kaikki menee suuhun niin mitä kaikkea myrkkyä ne sisältävät. Tiesin, että itsekin voi tehdä sormivärejä ja lähdin googlailemaan. Resepti löytyi helposti.

4dl vettä
1dl maissitärkkelystä
1 rkl sokeria
0,5tl suolaa
elintarvikevärejä tai vieläkin myrkyttömämmin; väriä punajuurista, mustikoista...

Kaikki aineet kattilaan sekaisin, kiehauta ja sekoittele, kunnes tuntuu paksulta. Jaa purkkeihin ja sekoita värit. Jäähdytä.

Valmista koostumukseltaan.

 Pilttipurkit toimii hyvin.

Kävin ostamassa askartelukaupasta tällaisen pinkopohjan eli on kuin canvas-taulu. Siihen päälle liimasin ristiin rastiin maalarinteippiä.

Ei kun taiteilemaan! Täytyy myöntää, että ei vielä oikein ymmärtänyt jutun juonta mutta kyllä hän kovasti läpsytteli värejä tauluun.

Meillä kuivui hyvin vuorokaudessa kun saunassa on heti valmis kiuas ja aina on pieni lämpö. Sitten vaan maalarinteipit pois...

...ja taideteos on valmis esiteltäväksi.

Mun mielestä ihana idea, joka tosin ei ole mun oma, pöllin sen jostain facebook-ryhmästä. Tälle taululle on toinen kaveriksi, joka tehdään sitten eri sävyillä, kunhan päätän millä väreillä tulen sisustamaan Alinan uuden huoneen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti