maanantai 1. syyskuuta 2014

CAKEPOPSIT ja viikonlopun muut askartelut

Vietettiin siskon kanssa loppuviikosta leivonta- ja askartelupäiviä :) Heh mutta välillä on äärimmäisen terapeuttista vapauttaa pari päivää duuneista ja antautua jollekin ihan muulle. Jonkun mielestä voi olla ristiriitaista, että valistan terveysasioista ja samalla leivon sokeriherkkuja. Pienet hemmotteluhetket kuitenkin kuuluvat elämään ja sitä ei pidä ottaa liian vakavasti. Pari päivää puuhasteltiin supersöpöjä trendileivonnaisia ja minä askartelin lasipurkeista sisustuspurkkeja, joista täällä olen aiemminkin kirjoitellut. Meillä on verissä ilmeisesti joku leivontageeni, koska äidin puolen naisista löytyy useampikin kotipaakari. Ollaan siskon kanssa mietitty monesti, olispa hienoa perustaa joku tilausleipomo, vaikka puoliksi harrastuksena. Kumpa kaikki olisi niin helppoa, että mainokset jakoon ja hommiin. Mutta tässä yrittäjän arkea eläneenä, jouduttaisiin varmaan maksamaan itse siitä, että päästäisiin muille leipomaan. Niin hyvin meidän maassa pidetään kyllä siitä huoli, ettei rahaa jäisi yhtään näppiin. Mutta kyllä me "kahvipakettia" vastaan tehdään jos tilauksia tulee eli pistähän korvan taakse. 

Tässä ensin vähän purkkien valmistuksesta.

Ensin kankaat leikataan oikeaan kokoon sekä taitetaan ja silitetään 2 reunaa.
Seuraavaksi kuumaliimalla kankaat kiinni purkkien ympäri ja lopuksi sommitellaan nauhat ja kuviot.
Tässä yhden päivän, noin 6h työn tulos. Toki välissä pidin lounastaukoa ym. Näitä pienimpiä on kiva käyttää esim.topsipuikkojen säilytykseen wc:ssä, isompia vaikka kynäpurkkeina, kynttilöiden/tuikkujen säilytyspurkkeina tai laittaa vaikka nameja sisään ja viedä lahjaksi. Näitä olisi nyt saatavilla :)

CAKEPOPSIT

Sitten näihin herkullisen näköisiin ihanuuksiin. Tällä hetkellä taitavat olla melkolailla trendileivonnainen, eikä ihme, ovat niin super ihanan näköisiä! Teimme kakkutikkareita ensimmäistä kertaa ja alkuun vähän pelotti, mitä tästä tulee. Perus leivontatarvikkeiden lisäksi näihin tulee hommata erikoisliikkeestä tikkuja ja kuorrutusnappeja. Toki on hyvä olla paljon erilaisia koristeita niin kokonaiuudesta tulee upea erilaisine koristuksineen.

Tässä napit, joita me käytettiin pinkkeinä ja valkoisina.
OHJE POHJAAN:

1. vaihe:

125g huoneenlämpöistä voita
125g sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri ja sen jälkeen munat yksitellen + sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 160 asteisessa uunissa 25min tai kunnes kakku on kohonnut ja kypsä. Jäähdytä (kakku on hyvä tehdä päivää ennen tikkareiden tekoa).

2.vaihe:

1.jäähtynyt kakku
70g rasvaista tuorejuustoa
140g tomusokeria

Murusta kakku monitoimikoneeseen ja sekoita muruiksi. Siirrä syrjään. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri myöskin monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Yhdistä kakkumurut ja tuorejuustoseos ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.


Sen jälkeen massasta pyöritellään ja pallukoita ja laitetaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi kohmettumaan. Pakastin toimi myös hyvin niin ei tarvinnut odottaa kuin 15min. Pallerot eivät saa kuitenkaan jäätyä.

Seuraavaksi sulatetaan kuorrutusnapit vesihauteessa tai mikrossa (öljyllä voi ohentaa). Tikku kastetaan kuorrutuksessa ja työnnetään kakkupallukan sisään. Sitten vaan tasainen kerros kuorrutetta pallukan päälle...
...ja reippaasti koristeet päälle, ettei ehdi kuivahtaa. Tässä piti välillä olla tosi nopea. Homma toimi loistavasti kun toinen kastaa ja toinen koristelee. 
Ja yhteistyön tuloksena oli hetkessä 32 valmista tikkaria!

Pakattiin niin, että täytettiin muki sokerilla niin tikkarit pysyivät siinä hyvin pystyssä ja päälle vielä sellofaani ja kaunis rusetti niin kokonaisuus on valloittava <3
Lisäksi tehtiin muitakin hempeitä ja houkuttelevan näköisiä leivonnaisia, kuten pipareita ihanilla koristuksilla ja mini-macaronseja.

Ensin vedetään sokerikuorrutteella piparin reunat ja annetaan hetki kuivahtaa, jottei kuorrute pääse valumaan. Perään heti koristeet.
Silmää miellyttävä lopputulos, vaikka lasten juhliin kivoja.
Mini-macaronsit kauniisti pakattuina.
Ja vielä vähän kuppikakkuja :)

Olihan siinä taas hetkeksi. Herkullista viikkoa ja eikun leipomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti