torstai 25. syyskuuta 2014

HAPPY MAMAn lempparilajit 2/3

Tässä esittelen toisen mamma-aikani liikuntamuodon, josta olen aina pitänyt mutta koska useilla tunneilla tahti on melko hidas, on se normaalielämässä jäänyt vähemmälle juuri siitä syystä, ettei siitä koe saavansa niin hyvää treeniä vaikka se keholle hyvää tekisikin. Nyt masun kanssa olen osallistunut näille rauhallisimmille tunneille nautiskellakseni tunnelmasta ja kehon huollosta. Voimatunneilla liiallinen ponnistelu ei tunnu hyvältä.

JOOGA


Joogaa on olemassa montaa eri muotoa. On kehon voimaa kehittäviä, mieltä rauhoittavia ja jopa naurua ja laulua joogan lomassa. Jokaiselle siis jotain. Joogaharjoitukset voidaan jakaa yin- ja yang-tyyleihin. Useimmat joogamuodot painottavat enemmän yang-tyylin harjoituksia, jotka keskittyvät lihaksiin. Yin-jooga keskittyy lihasten sijaan sidekudosten venyttämiseen ja vahvistamiseen. Olen käynyt enimmäkseen näillä Yin-tunneilla. Siellä huomioita kiinnitetään erityisesti lantion alueen kireyden poistamiseen. Yin-joogaa kutsutaan hiljaiseksi harjoitukseksi, koska se koostuu hyvin rauhallisista, lähinnä lattialla tehtävistä liikkeistä, joissa ei juurikaan käytetä lihasvoimaa. Tunnilla tehdään pitkäkestoisia, 2 – 5 minuutin meditatiivisia venyttelyjä, joiden avulla pyritään lihasten, sidekudosten ja nivelten lukkojen ja jännitysten poistamiseen.

Erityisesti minua kiehtoo näiden joogastudioiden tunnelma. Siellä tuoksuu aina jokin eteerinen öljy, kaikki ovat ihan hiljaa ja sipsuttavat eteenpäin paljain jaloin tai villasukat jalassa ja tarjolla on vihreää- tai yrttiteetä, mitä ihmiset siemailevat ennen tunnin alkua. Salissa soi hiljaa mieltä rauhoittava musiikki ja sinne mennään jo ennen tuntia pötköttämään ja rauhoittumaan maton päälle. Salissa tulee olla hiiren hiljaa. Salin valaistus on himmeä (paitsi tietysti päivällä sisään pääsee päivänvalo) ja kynttilät palavat. On mahtavaa heittäytyä mukaan tähän rauhoittavaan tunnelmaan, meinaankin aina nukahtaa loppurentoutuksen aikana...tai olenkin nukahtanut :)


Suosittelen ihan jokaiselle! Etenkin jos arki on kiireistä ja stressaavaa, on erityisen tärkeää hoitaa mieltä ja kehoa. Stressaantuneena keho ei toimi optimaalisesti, eikä ravinto/treenikään mene perille asti. Tämä kannattaa muistaa.

Rauhallista päivää <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti