keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kodin uusi rentoutumispaikka

Sattumien summana, meidän pihalla tönöttää tynnyrisauna :) Tämä ei ollut mikään harkittu ja pitkään toivottu hankinta vaan sauna tarvitsi uuden kodin. Se löytyi meidän pihalta. Pitkään siinä meni kun se saatiin toimintaan, koska piti pohtia kiuasvalintoja ja rakentaa lauteita uudelleen. Ja koska puukiuas olisi tullut erittäin kalliiksi ja hankalaksi hormeineen ja rakennuslupineen, oli sähkökiuasta varten vedettävät sähkötkin aika isotöinen homma. Ei kuulunut miehen ykkösjuttuihin syksyn vesisateissa. Mutta nyt se on tehty ja ensimmäiset löylytkin on jo heitetty. Saunaa on toki myös tuunattu hieman, tässä kuvia tönöstä:


Ennen.
Jälkeen. Pintaan on vedetty läpikuultava valkoinen väri ja ikkunanpuitteet vaan useampaan kertaan niin niistä tuli kirkkaammat.  
Vilvoittelupenkki tehtiin kesäkeittiön kivitason puolikkaasta ja koivun pölleistä. 


Ennen. Kiukaan ja lauteiden paikat olivat eri tavalla ja alalauteet eri paria.
Alalauteet rakennettiin samanlaisiksi ja lauteiden kulmaan tehtiin käsinoja/juomapöytä. Lauteet hiottiin ja öljyttiin, josta tuli ihanan lämmin väri ja hyvä tuoksu.


Kiukaalla äidin saunatuliainen "saunaveijari" ja ikkunoihin ostettiin pienet lyhdyt. Koska saunaan ei tule vesi, sinkkiämpäriin kannetaan huuhteluvettä vilvoittelutarpeeseen. Kesällä pihaan tulee suihku.
Pepun alusina toimivat vanhat pöytätabletit.
Kirpparilta löytyi kivasti saunan muotoinen lyhty.
Led-valot antavat tunnelmallisen valaistuksen kynttilöiden kera.


Eniten odotan sitä kun tulee lunta oikein paljon ja saa tehdä kujan saunalle hankeen, se vasta on ihanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti