sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Teematarjoiluja

Viikko sitten vietettiin Halloweenia ja meillä piti olla iltamat ystävien kesken. Saimme kuitenkin flunssan ja pailut siirtyivät viikolla eteenpäin. Ehdotin teeman muuttamista mutta päädyimme kuitenkin pysymään Halloween-teemassa, koska tarjoilut oli mietitty valmiiksi ja niistä saa hauskoja erilaisia juttuja tarjolle. Mitään gourmeeta pöperöt eivät ole mutta ideana onkin tehdä niistä hauskoja, karmivia ja jopa ällöttäviä. Näiden herkkujen lisäksi tarjolla oli muutakin mutta tässä aiheeseen sopivat kuvat.


Nämä osoittautuivat illan hitiksi; ihmetyttivät ja naurattivat. Harmi kun ei tullut kuvaa kypsänä mutta näyttävät suolenpätkiltä kun spagetti kypsyy.
Tässä valmistuu nakkimuumiot. Voi/lehtitaikinasta leikataan suikaleita ja pyöritellään nakin ympärille.
Tämä kuva on otettu parin vuoden takaisista juhlista, lainasin sitä tähän, koska eilinen kuva epäonnistui..
Oksuhaamut. Puolikkaan kananmunan päällä tonnikala-majoneesitahnaa. Silmät on maalattu elintarvikevärillä.
Suolaiset muffinssit. Laitoin taikinaan sekaisin erilaisia jauhoja, siemeniä, voita, kermaviiliä, leivinjahetta, suolaa, kinkkua, juustoraastetta ja loraus siirappia.
Haudat. Alla jogurttipannacotta. Päällä tummasuklaarouhetta ja koristeet.
Nämä ristit on pursotettu ja jääkaapissa kovetettu sulatetuista melts-napeista. Luut ovat valmiita sokerikoristeita.
Tässä paras ja herkullisin leivonnainen, mitä teen; PORKKANAKAKKU, NAM! Ohjeen olen aikoinaan saanut saaristossa Högsårassa sijaitsevasta Farmors Cafésta. Söin tätä taivaallista kakkua siellä ja kuulin, että resepti on julkinen. Sen jälkeen en ole muuta reseptiä tässä kakussa edes kokeillut, koska tämä on suussa sulavaa!

Tuorejuustokuorrutteen olen värjännyt oranssilla pastavärillä, puut on tehty samasta kuin pannacottien ristit ja haamut ovat vaahtokarkkeja, jotka saivat silmät ja suut elintarvikeväristä.
Lisää vaahtiksia.
Pipareita. Kuorrute on itse tehtyä pikeeriä (munan valkuainen, tomusokeri, sitruunamehu), koska kaupan valkoinen kuorrute muuttuu niin nopeasti keltaiseksi.

Seuraavaksi saa sitten alkaa tekemään piparitaloja ja muuta jouluaskartelua <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti