perjantai 14. marraskuuta 2014

Nautiskele proteiinilettuja viikonloppuna

Tykkään tehdä jälkiruokaa silloin kun on oikein aikaa tehdä ruokaa. Aina ei kuitenkaan voi leipoa ja syödä sokeripommeja vaan pitää keksiä edes hitusen terveellisempiä vaihtoehtoja. Eilen tein rahkalettuja. Voi elämä miten ne oli hyviä lisukkeiden kera! Pakko jakaa teillekin niin voitte viikonloppuna näitä sitten nautiskella.

Taikina (kahdelle muutama kappale):

1 prk rahkaa
3 kananmunaa
1 dl jauhoja (jos välttelet vehnää, voit käyttää mitä tahansa muita jauhoja esim.manteli, kookos, gluteeniton jauhoseos... mutta silloin maku voi hieman muuttua) 
makeutusta oman maun mukaan (laitoin ruokosokeria 1/2 dl)
ripaus aitoa vaniljaa tai 1tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
paistamiseen voita

Kaikki aineet sekaisin ja anna turvota hetki ennen paistamista.



Nostele jämäkkää taikinaa pannulle kökkäreinä ja levitä hieman. Nämä olivat sopivan kokoisia käännellä ja mahtui aina 4kpl isolle pannulle.


Tarjoilin itse tehdyn mansikkapyreen (soseutettuja mansikoita ja ripaus sokeria), banaaninpalojen ja kermavaahdon kanssa. Jos käytät aitoa kermaa, käytä kuohukermaa, koska siinä ei ole lisäaineita. Voit myös korvata kookoskermalla niin terveysvaikutus on hieman suotuisampi.

Näitä jäi muutama eiliseltä, taidampa napsia nyt välipalaksi loput :) Nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti