maanantai 20. tammikuuta 2014

Asiakkaan tarina valmennuksesta, osa 1/3

Tulen kirjoittamaan välillä asiakkaideni onnistumisista tai ylipäätään fiiliksiä treeneistä. Tässä ensimmäinen tarina, mikä etenee parhaillaan ja jaamme nyt ensimmäiset tunnelmat.

Aloitimme asiakkaan kanssa henkilökohtaisen valmennuksen joulukuun alkupuolella 2013, projektia on nyt takana 1,5kk. Tapaamme 3-5 x viikossa eli hyvin tiheään tahtiin, jotta tästä tulisi helpommin elämäntapa. Hän toimii yrittäjänä rakennusalalla ja ikää miehellä on 40+. Painoa yli 120kg, korkea rasvaprosentti yli 40%, mikä on kertynyt vaarallisesti sisäelinten ympärille ja vyötärönympärys on mittava. Lisäksi lihaskunto on heikko. Ruokapäiväkirjaa kurkatessani olin järkyttynyt ruuan vähyydestä ja laadusta. Tarkemmat mittaustulokset julkaisen projektin päätyttyä. Tavoitteena paino alle 100kg kesään mennessä. Seuraavissa kysymyksissä motivaation syntymisestä ja projektin etenemisestä asiakkaan omasta suusta.

Miksi päätit hakeutua personal trainerin pakeille?

Ikää tulee lisää ja vyötärön ympärys kasvaa. Yleiskunto heikkenee ja se näkyy normaalissa arjessa päivä päivältä enemmän.

Mitkä ovat olleet näitä tuntemuksia huonosta kunnosta?

Päätä särkee jatkuvasti, reidet puutuvat, aamulla menee muutama tunti ja pannu kahvia ennen kuin lähtee kunnolla käyntiin, väsyttää ja työstressi tulee rankemmin esiin jopa masennuksen tai burn outin oireina. Kun ensimmäisen kerran testasimme kuntoa ylämäkeen noustessa, tuntui, että jalat eivät kantaneet ollenkaan.

Mikä on ollut mukavaa Nean kanssa työskennellessä?

On saanut tutustua uusiin lajeihin ja salillakin tietää tekevänsä jotain. En yksin olisi koskaan yltänyt samoihin suorituksiin. Nea on myös kuunnellut tuntemuksiani ja yrittänyt auttaa kaiken vaikean ylitse. Säännöllinen rytmi harjoituksissa on ollut hyvä ja kun välillä joku muu on pomo, se on virkistävää. Joissakin harjoituksissa en ole miettinyt hetkeäkään työasioita vaan pelkästään treenistä suoriutumista.

Mikä haastavaa?

Ruokailuun orientoituminen uudelleen. Siinä on vielä tekemistä. Joskus ei kiinnosta lainkaan lähteä mutta ensimmäisen 5min jälkeen jo taas tuntuu hyvältä. Mm.työstressin takia on tehnyt mieli luovuttaa kokonaan kun ei jaksaisi kantaa kaikesta vastuuta. Mutta Nea on potkinut ja yrittänyt saada minut ymmärtämään, että itsensä päästäminen takaisin huonompaan kuntoon olisi pahempaa itselleni tässä stressin alla.

Miten olet tähän mennessä huomannut positiiviset vaikutukset?

Reidet eivät puutuneet enää 2vkon jälkeen ollenkaan, samoin päänsärky lakkasi. Aamulla olen pirteä jo heti sängystä noustuani ja yleinen vireystaso on huomattavasti parempi. Uni on välillä huonoa edelleen mutta aamutreenit ovat parantaneet unta myös siitä syystä, että en valvo liian myöhään, koska aamulla pitää herätä ajoissa. Muistini toimii paremmin, samoin vatsani. Toki kunto on myös parantunut eli painot nousevat helpommin ja juoksen ylämäkiä jo useamman kerran putkeen!

Nean kommentit asiakkaasta:


Hän on hyvin tunnollinen treeneihin saapumisessa ajoissa ja itse suorittaessa. Kunto on tosiaankin parantunut, se näkyy harjoitellessa. Olen iloinen kun peruskunto on kohentunut ja yleiseen olotilaan on tullut parannus eli parempi fiilis. Huolissani olen ruokailusta, joka ei mene vielä kovin hyvin. Nyt me aiomme ottaa sen työn alle. On ollut myös tekemistä välillä luovuttamisen kanssa ja itsenäinen liikkuminen on välillä vain lupauksia. Sekin on nyt alkanut onneksi parantumaan. Me menemme kohti tavoitteita, varmasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti