torstai 5. kesäkuuta 2014

Takapihan pöytätuunaukset

Viime päivät ovat menneet takapihalla terassin uudelleen sisustamisessa. Olemme myös rakentaneet pientä kesäkeittiönurkkausta. Tässä ensimmäisenä kurkistetaan, minkälaiset pöydät olen väsännyt.

Viime kesänä metsästin vanhaa ovea, joka oli tämän pöydän ensimmäinen ajatus ja vaatimus. Sellaista ei kuitenkaan heti osunut silmään kirppiksillä tai kyselyistä huolimatta tuttavillakaan. Netistä toki löytyi mutta en viitsinyt lähteä hakemaan Oulusta... Kunnes olin jo menettänyt toivoni, mökin varastosta löytyi yksi saunamökin väliovi, mikä ei ole käytössä. Tämä ei todella ollut juuri sellainen kun olin ajatellut mutta päätin rahdata sen kotiin. Ovi nimittäin on uusi ja se ei ole täyspuuta. Lisäksi se on hieman kapea eli suurta kattausta pöytään ei voi tehdä.

Ensimmäisenä lähdin hiomaan pintaa, jotta saan siitä vanhan näköisen. Siinä meinasikin mennä ikä ja terveys kun sileä MDF ei meinannut lähteä irtoamaan.. Lisäksi se koitui ongelmaksi, koska eihän se meinannut imeä valkoista öljyä, millä yritin saada kestävyyttä vaihtelevissa sääolosuhteissa. Useamman kerroksen jälkeen, lopputulos oli kuitenkin silmää miellyttävä ja väri pysyi läpikuultavan valkoisena.



Seuraavaksi tilasin tarrat ja näiden tarrojen tuli olla kosteuden ja pakkasen kestäviä. Vaihtoehtoja ei silloin tuntunut löytyvän kovin montaa mutta olen oikein tyytyväinen hankintoihini. Prismasta ostin nuo valkoiset puiset sanat ja kiinnitin ne peiliteipillä. Päälle tilasin lasiliikkeestä karkaistun lasikannen. Pöydän ja kannen väliin laitettiin tiivistenauhaa, jotta roskat ja kosteus pysyisivät mahdollismman hyvin poissa.

Jalat on ostettu Ikeasta ja nyt niistä on sahattu pätkät vielä pois kun ostimme sohvaryhmän, jolloin pöydän pitää olla matalampi.

Pöytä oli koko talven terassilla katteen alla ja todella hyvin kesti säätä. Vain Ikean halpisjalkoihin oli tullut pieniä homepilkkuja mutta nekin lähti toistaiseksi pesemällä.



Sitten! Seuraavaksi olin keksinyt pakkomielteen saada kaapelikelasta sivupöytä. Ihmettelin ääneen, mistä niitä saisi kun tien varsilla välillä näkyy niitä isoja röykkiöitä. Kyselin rautakaupasta ja soitin niiden valmistajalle mutta he eivät myy yksityisille asiakkaille ollenkaan. Sieltä sitten sain vinkin ottaa yhteys ihan sähköliikkeeseen...no tietysti...hölmö. Heti omalta kylältä löytyi kaksi paikkaa, missä niitä oli. Hylsyt ovat panttitavaraa myymälöille eli niistä jotuu hieman pulittamaan mutta sain puhuttua omani kympillä.


Tämä kela oli juuri oikean kokoinen mutta kansi oli hieman siipeensä saanut ja turhan raffi. Niin se pitääkin olla mutta ei ehkä ihan noin paha. Minun ihana puuhapeteni sitten ehdotti, että hän auttaa minua tekemään siihen uuden kannen :) 


Sen jälkeen vain valkoista puuöljyä, mitä löytyi varastosta ja kun se loppui kesken, vedin vikat kerrokset valkoisella saunavahalla, mitä sitäkin löytyi tilkka. Hyvä tuli. Koska nyt kannessa oli kolme kerrosta lautaa, sivusta näytti hieman tylsältä. Kävin ostamassa siihen harmaata pitsinauhaa ja naputtelin sen pienillä nauloilla kiinni. 



Pöytä toimii nyt tosiaan sivupöytänä kukille ja ruokaillessa hyvänä laskualustana vaikka kattiloille tms.

Laittelen lisää tekstiä kesäkeittiön rakentamisesta ja kuvia terassin hankinnoista myöhemmin kun kaikki on valmista. Nyt hetkeksi terassin sohvan nurkkaan pötkölle, ennen kuin alkaa illan ohjaukset. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti