maanantai 16. kesäkuuta 2014

Terassin facelift

Löytyihän tästä kämpästä vielä sisustettavaa, ulkona! :) Meille molemmille tuli halu saada iso sohva pelkän pöydän ja tuolien sijaan ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaikki vanhat kalusteet myyntiin, lukuunottamatta itse tekemääni pöytää. Sohvan piti olla tilava, jotta useampi mahtuu istumaan ja yksi sivu tarpeeksi pitkä, jotta voisimme käyttää tuota pöytää edelleen. Koska sohvan pehmusteet ovat harmaat, mietin mikä olisi herkullinen väri sen kanssa, josta lähtisin sisustusta kehittämään. Päädyin vaaleanpunaiseen. Haalin erilaisia harmaita, valkoisia ja vaaleanpunaisia elementtejä kasaan vaikka sohva ei ollut vielä edes saapunut. Saapumisen jälkeenkin jouduin odottelemaan jonkin aikaa, koska pahin siitepölyaika oli karmea. En halunnut uusia kalusteita ym keltaisen pölyn peittoon. Nyt kaikki on paikallaan ja tässä ylimääräisessä kesähuoneessa on jo nautiskeltu grilliherkkuja, tehty töitä ja otettu nokosia.


Terassi ennen.
Ja jälkeen.
Tässä vielä silmää hiveleviä yksityisohtia:

Purkit on tilattu netistä sisustuskirppikseltä, jossa eräs henkilö tekee näitä pilvin pimein erilaisia ja voit myös tehdä omat väritoiveet. Pitää hillitä itseään, ettei tilaa turhaan liikaa kun ovat niin herkullisia. Apupöydän tuunauksesta voit lukea täältä.
Samoin tämän pöydän tekovaiheita voit lukea tuolta samasta paikasta kuin edellisenkin. Sohvalla olevat tähtityynyt on tilattu tori.fi:stä, jossa sielläkin tyyppi tekee eri värisiä. Ovat todella hyvin nämäkin tehty. Peltinen purkki Ikeasta.
Tämä ihana laatikko löytyi mökin vajasta. Varmasti todella vanha. Sille en ole tehnyt mitään. Sisällä olevat kasvit muovia, Ikeasta ja koristeina Repoveden kansallispuiston luontopolulta kerättyjä käpyjä ja sisustuskiviä :)
Puusydämet ostettu Järvenpääläisestä sisustusliikkeestä.
Tämä ihanuus on Jyväskylästä eräästä sekatavarakaupasta.
Sydänviiri on tilattu samoin sisustuskirppikseltä ja käsityötä nämäkin. Olen tilannut useamman häneltä ja näitä onkin näkyvissä muissakin postauksissa ja sisutuksissa. Nämä tulivat yllätykseksi ilman koristeita ja minä olenkin liimannut kaikkiin sydämiin itse rusetin tai tähden.

Edessä oleva vanha kahvipannu on samoin löytö mökin vajasta.

Sitten katsotaan, mitä mukavuuksia terassi on saanut lisää. On haaveiltu pitkään kesäkeittiöstä, jossa voisi ulkona laittaa ruokia samalla kun grillaillaan. Täydellisessä kesäkeittiössä olisi jääkaapit ym ja sinne tulisi vettä mutta koska meillä keittiö on muutaman askeleen päässä, rakensimme enemmän tämmöisen baaritiskin, johon saa ruokia ja juomia esille ja siinä on hyvin grillaajalle laskutilaa ja toki voi salatteja pilkkoa ym.

Tästä lähdettiin.
Ja tähän päädyttiin. Tiski on täysin mieheni käsialaa <3 Lähdimme rakentamaan ideaa siitä, että ensimmäisenä hankimme kivitason. Löysimme tori.fi:stä ja se on sitten mökkimatkalla haettu Mikkelistä. On ollut kovan työn takana, että koko systeemi on nyt paikoillaan. Painoa kivitasolla oli yli 300kg mutta se on nyt halkaistu kahtia, koska syvyyttä oli hieman liikaa. Puutavara on haettu rautakaupasta ja vesivaneri löytyi varastosta. Tarrat on tilattu netistä.

Tiskin alle on upotettu peltinen kaappi, johon saa grillaus- tai muut tarvikkeet piiloon.
Sitten vielä rakkaani heräteostos samalla kun hän haki kesäkeittiön puutavaroita K-Raudasta, sävyihin sopiva aurinkotuoli :)



Nyt ei sitten muuta kun toivotaan lämpimiä päiviä ja iltoja, jotta tästä pääsee nauttimaan. Hyväksi tuli todettua myös katoksen katteisiin ostettu ja ripustettu säteilylämmitin, joka mukavasti lämmittää vilttien lisäksi.

Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti