keskiviikko 1. lokakuuta 2014

HAPPY MAMAn lempparilajit 3/3

Lempparilajiesittelyn viimeinen osa tulee tässä. Mieluisat lajit eivät toki ole kaikki tässä, nämä ovat yleisesti vaan toimineet nyt hyvin ja tiedän, että sopivat loistavasti jokaiselle odottavalle äidille. Lisäksi kannatta tietysti aina kävellä ja tehdä lihaskuntoa omien tuntemusten mukaan. Tulenkin tekemään lähiaikoina lihaskunto-ohjeita teille masun kantajat :)

Mutta tämä laji... se on äärimmäisen nerokas, voisin sanoa jopa parannusmenetelmä moneen vaivaan. Hyvin monella on selän alueella ongelmia, kuten myös meillä raskaana olevilla, selkä rasittuu kun painopiste muuttuu vatsan kasvaessa, etenkin jos sinulla on yhtään heikompi lihaskunto. Lantio työntyy eteen ja ylävartalo lösähtää selän päälle. Mutta repivillä, voimakkailla jumpissa ja salilla tehtävillä keskivartaloliikkeillä ei niin hyvin saa kuntoutettua keskikehon ydintukea kuin mitä näillä tunneilla. Olitpa sitten raskaana tai vaikka golfaaja, jääkiekkoilija, tanssija tai umpikujassa selkäkipujen kanssa, saat apua sekä selän hyvinvointiin, että tuloksien parantamiseen huippu-urheilussa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä:


PILATES


Pilateksen avulla pääset mm.kehittämään selkärangan ympärillä olevia pieniä asentoa tukevia lihaksia, jotka aktivoituvat vain hyvin tietoisesti tehdyillä pienillä aktivaatioilla. Vahvistut syvältä, mikä vapauttaa selkärankaa liikkumaan. Lisäksi opit hallitsemaan kehoasi ja koordinaatiokyky paranee. Toki menetelmiä on useita ja opettajia pilvin pimein eli kaksi Pilates-tuntia saattavat olla aivan erilaiset. Itselleni on sattunut tähän tilanteeseen hyvä ryhmä, jossa tahti on rauhallinen mutta tunti soljuu jatkuvasti eteenpäin ilman taukoja. Liikkeet ovat melko helppoja mutta juuri nyt en supistusten takia pystyisikään kovempaan rääkkiin. Olo on tunnin jälkeen rauhallinen ja kehossa ihanan lämmin ja hyvinvoiva tunne. Tämä minun tuntini on aikaisin aamulla ja se onkin mahtava tapa aloittaa päivä. 

Itse ohjaan kerran viikossa Relax-tuntia, jossa käytän varioidusti Pilateksesta ja Joogasta apinoituja juttuja ja lisäksi syvävenytellään ja rentoudutaan. Tervetuloa kokeilemaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti