lauantai 4. lokakuuta 2014

Harrastuksesta ammatti?

En ole aivan varma, mihin olen pääni taas työntänyt mutta koska työkuviot kaipaavat nyt vähän uudistusta, päätin tähän väliin hankkia lisää koulutusta. Tällä kertaa taas aivan uutta juttua; sisustus ja remontointi. Onhan tuo sisustaminen ollut intohimoista viimeisen puolentoista vuoden ajan mutta oikeasti maalaamisesta, saati sitten tapetoimisesta tai laatoittamisesta ei ole ollut tietoa tarpeeksi ja asioista, mitä olisi tarvinnut monesti, tulen saamaan nyt oppia. Kaikissa remppa/sisustuskohteissa olen tehnyt suunnitelmat ja toteuttanut lähes kaiken itse mutta loppusilaukset eli listojen laitto, valaisimien, hyllyjen ym kiinnittäminen on jäänyt miehelleni... joka on ollut "hyvin innostunut" kaikista projekteistani :) 

Opiskelen Järvenpään Keudan aikuispuolella ja tutkinnon nimi on Sisustusalan ammattitutkinto. Koulua käydään parina iltana viikossa, joskus lauantaisin. Tämän lisäksi on kotihommia ja työssä oppimista. Tulen oppimaan hyvin monipuolisesti asioita rakentamisesta ja remontoimisesta. Tämä sisustajan työhän ei todellakaan ole mitään tyynyjen siirtelyä tai kaupassa ihmettelyä vaan raakaa työtä (paitsi sitten kun meistä tulee Teuvo Lomaneita ja Marko Paanasia, että voi laittaa muut töihin). Vaikka asiat tulee oppia monipuolisesti, tutkinnon saadakseen voi suorittaa näytön vain itselleen tärkeimmistä aihealueista. Olen valinnut itselleni seuraavat asiat:

1. Sisustaminen tekstiilituotteilla.
Tulee osata kartoittaa tila, sen vaatimukset, ymmärtää värien ja valojen käyttö, eri aikakaudet, muodot ja kuviot, laskea kustannukset ja määrät okein ja asioida ammattimaisesti asiakkaan kanssa ja lisäksi tietysti VALMISTAA, sijoittaa ja kiinnittää tekstiilituotteet.

2. Sisäpintojen käsitteleminen.
Tulee osata sisäpintojen pohjatyöt, tapetointi, seinien, kattojen, lattioiden ja kalusteiden pintakäsittely sekä lukkoponttisen lattian asentaminen.

3. Sisustusalan yrittäjänä toimiminen. 
Tämä on hieman vielä mietinnän alla, minkätyyppinen tulee minun tutkintoni olemaan, koska olen jo yrittäjä.

Tällä viikolla oli ensimmäinen äärimmäisen mielenkiintoinen ja hyödyllinen koulupäivä. Olimme Tikkurilan maalitehtaalla kuuntelemassa asiaa maaleista ja niiden käytöstä. Lähdin päivään sillä asenteella, että kierrämme tehtaalla koko päivän ja kuolemme tylsyyteen mutta ei. Saimme hyödyllistä tietoa heidän maalien pohjakäsittelyaineista, sisäseinien pintamaaleista ja erikoismaaleista. Lopuksi pääsimme vielä kokeilemaan näitä erikoismaaleja ja erilaisia efektimaalaustapoja. Päivän kruunasi hyvä huolenpito eli tarjolla oli aamiaista, lounasta ja pullakahvit :)


Tässä kokeillaan helmiäismaaleja ja niiden liukuvärjäystä.


Tässä olen kokeillut aivan uutta lempparituotettani, struktuuripinnoitetta Tunto Hieno, mikä on aivan kuin massaa. Myös näitä värejä voi sekoittaa ja tehdä upeita luomuksia yhdessä muiden efektimaalien kanssa. Tässä olen käyttänyt pelkästään valkoista väriä ja kuvioiden tekemisessä tasoituslastaa (vasen yläkulma), kuviotelaa (oikea yläkulma) ja alareunassa tapettiharjaa.


Tällä hetkellä työn alla on ystäväni kaksion kaikki huoneet, joihin teen pientä pintaremonttia ja uusin hyvin paljon tekstiilejä ja pientavaroita. Olen eilen ja tänään viettänyt paljon aikaa kaupoissa kun maalaukset on saatu tehtyä. Auto on täynnä kaikkea kivaa ja ensi viikolla pääsen niitä sijoittelemaan paikoilleen. Teen jutun tästä kohteesta kun kaikki on valmista noin kahden viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti