torstai 16. lokakuuta 2014

Koko asunnon stailaus, tilauskohde

Sain kolme viikkoa sitten tilauksen auttaa ystävääni asuntonsa stailauksessa. Oli erittäin mielenkiintoista lähteä toteuttamaan projektia. Tämä oli ensimmäisiä laajempia tilauksia ja emme ole olleet vähään aikaan tekemisissä ystäväni kanssa. Miten mahdan saada kiinni hänen mieltymyksistään niin, että lopputulos sitten miellyttää. Homma kuitenkin sujui todella hyvin; hän piti kaikesta, mitä tein ja hankin ja mitään vastoinkäymisiä ei tullut. Sain apua hänen isältään kiinnityshommissa ja ystävältäni kaapiston asennuksessa. Minun ei myöskään tarvinnut nostella paljon, mikä oli hyvä kun se on nyt tällä hetkellä kiellettyä masun ja supistusten takia, kiitos apujoukkojen. Koska talo on melko uusi, vain pinnat vaativat päivitystä. Isommalta rempalta vältyttiin. Kirjaan käyttämäni tunnit ja kustannukset näkyviin postauksen loppupäähän. Tämä juttu sisältää runsaasti kuvia mutta nehän kertovat kaiken.

Asunnon pinta-ala 43 neliötä, kerrostalon alin kerros, kaksio saunalla ja keittokomerolla.


Ennen. Eteiseen kaivattiin uutta mattoa ja roskalehdet kaipasivat säilytyspaikkaa.
Jälkeen. Maton tuli olla ohut, että ovet mahtuvat aukeamaan, Outlet Tukku Flamingo. Kapea lehtiteline mahtuu hyvin oven taakse niin lattiatila säilyy siistinä, Ikea.

Ennen. Kylppäri on siisti mutta uusilla väreillä saadaan ilmettä.
Jälkeen.
Jälkeen. Valkoista, pinkkiä ja mustaa. Matto Kärkkäinen, pyyhkeet ja suihkuverho H&M HOME, korupuu ja saippua Tiger.
Ennen. Meikit, purnukat ym tarvitsivat lisää säilytystilaa.
Jälkeen. Seinään kiinnitettiin silikoniliimalla naulakko ja pyyheteline, jotta seinään ei tarvinnut porata reikiä. Neljä reunimmaista koria on virkattu ontelokuteesta ja tekijänä toimi serkkuni Ninja Savolainen. Hän tekee tilauksesta näitä ja mattoja ja toimitus on nopea sekä hinta kohtuullinen.
Keittiö ennen.
Ennen. Keittiön pöydillä oli liikaa tavaraa ja ideoita kaipailtiin säilytysratkaisuihin.
Jälkeen.
Jälkeen. Haaveena oli tangot, johon saisi asioita roikkumaan. Ne toteutettiin. Viinipulloteline, tangot, koukut ja purkit Ikea, ruskea pöytälaatikko H&M HOME. Metallipurkki ja lasipurkit (harmaat ja vaal.pun kannet) Clas Ohlson.
Olohuone ennen.
Ja jälkeen. Seinät maalattiin, makkarista siirrettiin Ikean hyllykkö ja taulut, seinälle kiinnitettiin 2kpl Ikean hyllyjä, josta taulut saivat paikan.

Hyllykössä oli aiemmin ruskeat korit. Värjäsin spraymaalilla niistä 2kpl harmaiksi ja 2 valkoista uutta ostin Ikeasta.
Ennen.
Jälkeen. Seinät maalattiin, pöytä sai jäädä, koska se toimi hyvin pienessä tilassa. Seinälle iso kello irtopalikoista, Jysk ja tässä kuvassa näkyy myös olkkarin ihana timanttivalaisin, Anttila. Pöytälevyssä tarrateksti, Outlet Tukku Flamingo.

Olkkari ennen. Tila kaipasi tunnelmaa. Arkkupöydästä ei haluttu luopua, samoin sohva sai jäädä.
Jälkeen. Takaseinään laitettiin tapetti, Värisilmä, Varastomaali Järvenpää. Hain pallon omaista muotoilua (mistä se idea tuli, en tiedä mutta se vaan syttyi ja siitä lähdin hakemaan sitä muotoilua muissakin tavaroissa). Jalkalamput Clas Ohlson, joihin olen ostanut uudet varjostimet Pentikiltä. Lipastot Ikea, pyöreät tyynyt Anttila, musta tyynynpäällinen Outlet Tukku Flamingo, peili Kärkkäinen, lattialla kaksi mattoa rinnakkain, suuremmalla matolla tilan tuntua, Ikea.
Verhot Ikea.
Ja vielä yksi kuva iltavalaistuksessa.
Tv-tasolle kaikki olemassa olevat Iittalan kupit ja maljakko, jossa sisällä Clas Ohlsonin pattereilla toimiva valosarja. 
Tarjottimesta ei haluttu luopua. Siihen sitten kokosin asetelman niin pääsee oikeuksiinsa. Kynttilät ja jalat Ikea, timantit Tiger.
Olkkarissa ollut peili siirrettiin makkariin mutta sitä ennen se piti maalata.
Samoin tumman ruskea vaateteline sai valkoisen värin.

Makkari ennen. Suurin ongelma oli joka puolella olevat kirjat, mapit ja opiskelu/työpaperit.
Makkari jälkeen. Seinät on maalattu ja värit ovat beige ja valkoinen. Päiväpeite Anttila, tähti-tyynynpäälliset Kärkkäinen, karvatyynyt Jysk, tekstityyny Outlet Tukku Flamingo, matot Ellos, valaisin Ellos.


Piano siirrettiin ikkunan alle. Verhot Ellos. Ikkunoihin asennettiin myös pimennysverhot, jotka jäävät päivisin piiloon kapan alle.
Puiset sanat ja tähtitarrat tilasin Facebookin kautta, jossa koon, värin ja mallin saa itse suunnitella. Jotkut tekevät kotonaan, tilaus hoidetaan Facebookissa ja maksu suoritetaan tilille, jonka jälkeen tavarat lähetetään.
Hyllyt Ikea, lamppu Tiger, tähti-tuikkukippo Outlet Tukku Flamingo, Valkoinen puutähti Anttila, kehykset Ikea. Tähtitarroja liimattu myös näihin hyllyihin.
Ennen. Vanhalle Pianon paikalle kehiteltiin säilytysratkaisu..
Jälkeen. Teetin kaapiston ystävälläni KKT-Kaluste Oy:ssä Järvenpäässä. Kaappi on mitoitettu tähän tilaan ja syvyyttäkin napsaistiin pois niin, että vain mapin tarvitsee mahtua hyllylle. Keskelle tehtiin työtaso seisomatasolle toiveesta.
Baarijakkara ja kynäpurkit Outlet Tukku Flamingo, valaisin Ikea.
Tasoon teetin tekstitarrana sananlaskun. Pyysin pöydän omistajalta jotakin tekstiä, mikä häntä koskettaa.


Suunnittelu ja toteutus valmistui kolmessa viikossa, jonka aikana paikan päällä olin kuutena päivänä. Välissä tuli myös pimennysverhojen ja kaapiston takia odottelua.

Tehdyt työtunnit (suunnittelu, hankinnat ja toteutus) 52h.
Remonttitarvikkeet, kaapisto, pimennysverhot ja kaikki irtaimisto eli remontin kustannukset 2640€

Minä ja asiakas ollaan tyytyväisiä, hieno projekti, KIITOS! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti