perjantai 24. lokakuuta 2014

Kokemus 4D ultrasta

Eilen käytiin katsomassa meidän pikkuista. Oltiin Helsingissä Femedassa Brunon vastaanotolla, koska olen kuullut Brunosta paljon hyvää. Noh, ehkä odotukset näistä hehkutuksista johtuen olivat niin suuret, että jäin ihmettelemään, mikä tässä Brunossa oli niin erikoista. Ihan tavallinen lääkäri ja mielestäni teki homman kovalla vauhdilla liukuhihna fiiliksellä mutta olihan hän ihan mukava ja tunsi osaavansa asian. 

Tämä ultra on vapaaehtoinen ja omakustanteinen. Haluttiin kuitenkin kokea tämä huikea kolmiuloitteinen näkymä vaavista vaikka hinta onkin kova (Kela-korvauksen jälkeen maksettavaa jää 210-240€). Huikeeta, kuinka piirteet näkyvät niin selkeästi. Tärkeintä tässä kuitenkin on se, että ihan viimeistään kaikki rakenteelliset virheet saadaan näkyville selkeästi. Ultra kannattaa tehdä näillä viikoilla eli viimeistään viikolla 25 suositusten mukaan, koska myöhemmin lapsi kasvaa isommaksi ja lapsiveden määrä vähenee ja silloin hyvän kuvan saaminen ei ole enää niin taattu. Mitä kaikkea tutkitaan ja saadaan selville vieläkin tarkemmin kuin perus rakenneultrassa?

- raajojen poikkeavuudet ja virheasennot
- kitalaki- ja huulihalkiot (myöhemmin kasvuongelmat, purentaviat, välikorvan ilmastointi, puheongelmat)
- pään koko ja muoto
- niskapoimu (downin syndroomariski)
- selkäranka, esim.neuraaliputken sulkeutumishäiriöt (on hieman hankalaa vanhemmalla menetelmällä)
- tarkempi tutkimus sydämestä, kammiot ja veren virtaukset
- napanuoran virtaukset
- sikiön muut mitat ja paino
- varma sukupuoli

Minun sisällä kasvaa pieni täydellinen prinsessa eli tyttö! Mitään poikkeavuuksia ei havaittu ja hän oli niin söötti <3 Tämä onni on niin mahtavaa! Lääkäri sanoi, että hänen mielestään tytöllä on isänsä piirteet <3

Tässä pari kuvaa rakkastamme:


Näyttäisi siltä, että tytöllä iskän nenä, jee!


Mukaan saa useita peruskuvia 3- ja  2-ulotteisesti, yhden neljän kuvan värikollaasin ja DVD:n koko tutkimuksesta.


Tämä meidän apina on nyt muutaman päivän ollut kohdussa pää alaspäin ja tunne on melko painostava tuolla alhaalla. Voisi hiljalleen kääntyä niin voisi liikkuakin vähän normaalimmin taas. Lääkärinkin sanoi, että uskoo jos tunne on vähän ikävä :) Lopuksi vielä maskukuva, viikkoja 22.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti