sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Toukan sängyn tuunaus

Puolivälin kunniaksi tuunasin jonkin aikaa jo odottaneen sängyn kuntoon. Huomenna poksahtaa viikko 20 rikki! Viikon kuluttua on rakenneultra eli hetken saa vielä jännittää, onkohan meillä kaikki hyvin. Potkuja tunnen kyllä joka päivä ja tällä viikolla tarkastuksessa supistusten takia todettiin, että kaikki olisi ok mutta mittoja ja muuta ei toki vielä otettu. Mutta nyt aiheeseen.

Löysin tori.fi:n kautta tämän sängyn. Sänky on siis palvellut toisessakin perheessä mutta halusin katsella, josko tarjolla olisi jotain hieman erikoisempaa ratkaisua, jota pääsisin tuunaamaan. Ja tosiaankin, sellainen löytyi. Kappale on uniikki, koska se on puusepän tekemä. Pinta oli hyvässä kunnossa eli ei vaatinut maalia lainkaan, ainoastaan vähän somistusta. Kun pikkuinen kasvaa, mukana tuli lisäpala, että yhden sivun saa matalaksi ja sänky palvelee taas vähän kauemmin. 

Koska pääty on niin tilava, siihen suunnittelin tarran. Olen jo pidemmän aikaa tilannut kaikki tarrat samasta paikasta; verkkokaupasta nimeltä Tarravimma. Tähän löytyy muutama syy. Ensimmäisenä se, että valikoima on laaja, laatu on hyvä ja jokaisesta mallista voi määritellä koon ja värin. Toiseksi se, että jos jotain kysyttävää tulee, sähköpostiin vastataan heti. Kolmantena ehkä paras juttu, jos mieli tekee mitä tahansa tekstiä, kuvaa, kokoa tai mallia, voit kertoa toiveesi ja hetken kuluttua luonnos on valmiina. Tämän sängyn tarran idean googlettelin ja toivoin sitä malliston ulkopuolelta. Muutaman päivän päästä tarra tuli postin mukana. Pääset verkkokauppaan tästä.

Tässä työvaiheita ja hieman asiaa tarran kiinnittämisestä.

Sänky valmiina modaukseen. Puhdista pinta hyvin.
Mittaa tarralle oikea paikka ja merkkaa paikka lyijykynällä (merkit saa kumitettua pois) tai maalarinteipillä.
Irrota taustapaperi varovasti, jotta huomaat tarran olevan hyvin kiinni siirtokalvossa. Liimaa tarra kohteeseen ja painele hyvin kiinni. Itse käytän luottokorttia, jolla saa hyvin painettua kuplat pois ja varmistettua tekstin kiinnittymisen. Irrota sitten siirtokalvo varovasti.
Siinä se komeilee. Väri on kulta, joka kimaltaa kevyesti.

Lisäksi ostin kirppikseltä verhon tankoineen. Olin juuri tätä katsellut uutena ja se sattui löytymään tosi halvalla kirppikseltä. Kuntokin on kuin olisi uusi :)

Lakanat ovat äitini käsialaa. Kaupasta ei löytynyt oikeaa väriä niin etsittiin lakanakaapista vanhat hyvän väriset pussilakanat ja äiti sitten teki niistä vauvan peiton kokoiset. Aivan ihanat tuli! Pehmolelu on toukan ensimmäinen lahja ystävältä.

Nyt sitten vaan ollaan uskomatta taikauskoisten tarinoita siitä, että sänkyä ei saa pedata tai se tuottaa huonoa onnea. Meidän kaunis sänky odottaa täällä pientä rakkauspakkausta unille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti