keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Valmistautumista prinsessan saapumiseen

Enää 7 viikkoa jos laskettuun aikaan on uskominen! Onko se aika mennyt nopeasti, en osaa sanoa kun nyt niitä tukalia hetkiäkin on alkanut tulemaan silloin tällöin ja niissä kiputiloissa 7 viikkoa tuntuu pitkältä. Mutta onneksi suurin osa ajasta on ollut ja on edelleen (ainakin toistaiseksi) mukavan tai siedettävän tuntuista oloa ja lähes kaikkea askareita pystyy suorittamaan. Tuntuu, että hän olisi jo kiinnittynyt pää alaspäin kun tunne on painava. Kuitenkaan mitään merkkejä ennenaikaisuudesta ei vielä ainakaan ole ollut. Kipeitä supistuksia on ollut kokoajan ja on edelleen mutta niihinkään ei ole löytynyt muuta selitystä kuin herkkä kohtu eli ihan hyvältä tilanne näyttää. Hienointa on selkeät liikkeet ja potkut ja asiat, joihin pikkuinen alkaa reagoimaan. Hän pitää musiikista ja jumppaaminen on myös mukavaa (vai ilmoittaako hän kenties, että ei tykkää?). Lempimusiikkia on hyvin rytmikäs, esim.tanssimusiikki ja toisena rokki :) Neidillä ja isillä on myös välillä nyrkkeily-ottelu kun isi painelee masua niin hän vastaa samaan kohtaan potkaisemalla. Se on mahtavaa. 

Tällä kertaa ajattelin kirjoitella hankinnoista, joita pitää tehdä ennen vauvan syntymää. Tarkoitus ei suinkaan ole esitellä ostoksiani vaan antaa vinkkejä ja listaa niille, jotka ovat vasta hankintoja suunnittelemassa ja miettitte budjettia. Itse olen netistä etsinyt listoja ja ne ovat olleet hyödyllisiä. Hankinnat on tehty nettikaupoista, lastentarvike-myymälöistä ja paljon myös kirpputorilta tai tori.fi-sivuston kautta. Näitä nettikauppoja ja myymälöitä olen käyttänyt:

www.pikkupiia.fi
www.pinkorblue.fi
www.vaunula.fi
www.raskauskeiju.fi 

Lastentarvike
Lastenturva

Ensimmäinen hankinta oli yhdistelmävaunut. En ymmärtänyt siinä vaiheessa mitään koko hommasta, muuta kuin että niistä pitää saada vaunut ja rattaat. Ostin tori.fi kautta käytetyt Emmaljungan yhdistelmät mutta näissä ei ole kovaa kantokoppaa ollenkaan. Tänä viikonloppuna ihmeteltiin niiden käyttöä ja yllätyksenä tuli niiden korkeus. Kun ratasosan päälle laitetaan pehmeä koppa, kulkee vauva todella alhaalla. Tätä täytyy nyt vielä tutkia ja jos joku näistä ymmärtää niin saa kertoa, mitä kannattaa tehdä. Hinta oli 180€ eli todella edukkaat ja kaikki kangasosat ovat kuin uusia. Uusien saman merkkisten vaunujen hinnat 500eurosta ylöspäin.




Matkarattaita tarvitaan vasta myöhemin mutta löysin niin ihanat, että en malttanut olla ostamatta. Nämä ovat hyvin tukevat ja melko painavat, eivätkä mene kovin pieneen myttyyn eli loistavat peruskäytössä mutta ei ehkä lentomatkalle mukaan. Hinta 99€.



Turvakaukaloita tuli hankkia 2kpl kun perheessä on 2 autoa. Molemmissa on telakat niin kopan kiinnitys on miellyttävää. Nämä ovat käytettyjä mutta kolaroimattomia ja hinta kaukalolle ja telakalle oli 100€/setti. Uuden hinta voi nousta jopa 300euroon.



Lisäksi kuljetukseen on hyvä olla kantoliina tai kantoreppu, jossa kädet ovat vapaana ja voit samalla itse touhuta jotakin. Hyvän kokoinen hoitolaukku on myös oltava. Sehän voi olla mikä tahansa laukku mutta myytävänä on myös tarkoitukseen sopivia laukkuja (joista saattaa joutua pulittamaan pitkälle yli 100euroa). Minun löytöni tulee tässä ja maksoi uutena 40€.



Sänky ostettiin käytettynä torista 45eurolla. Se on puusepän käsin tekemä ja minä hieman sitä tuunasin (täältä voit lukea siitä enemmän). Sänkyyn tulee hankkia reunapehmuste, lakanat, muovitettu patjan suojus, peitto ja tyyny (vastasyntyneelle sopivat).



Sängyn yläpuolelle voi halutessaan hommata mobilen, jossa roikkuu värikästä katseltavaa ja se voi soittaa myös musiikkia. Tämä meidän maksoi uutena 48€.



Jos nukuttelet pikkuista ulkona tai teillä on asunnossa 2 kerrosta tai muuten valtavasti välimatkaa, itkuhälytin on hyvä olla. Päädyin tähän Audioline Baby Care 8 Eco Zero-malliin kolmesta syystä. Se on kaunis, siinä on hyvin toimintoja ja se valvoo lepotilassa ilman säteilyä. Hinta uutena 55€.



Tämä seuraava kapistus on harvinaisempi, en ole nähnyt kovin monella vauvalla. Kätkyt-hälytin. Pelkään tälläkin hetkellä sitä, että selviääkö pikkuinen ulos masusta elävänä, saatika sitä, ettei hän kuole vaikka kätkyt-kuolemaan... Juup, tiedän, että pelko on turhaa ja jos näin käy niin se on niin tarkoitettu mutta hommattiin kuitenkin hänen sänkyyn tämä hälytin. Aivan loistava laite! Patjan alle asetetaan sensorilevy ja sängyn laitaan hälytin. Sensori havaitsee muutokset hengityksessä eli jos hengitystiheys harvenee, laite hälyttää. Testattiin omalla hengityksellä ja toimi loistavasti. Tämä antaa meidän vanhempienkin mahdollisesti nukkua levollisemmin. Ostin käytettynä 69eurolla, uudet noin 150€.



Siirreltävään nukkumiseen meillä on myös suvun perintökehto. Tuunasin sen pari vuotta sitten siskon lapsille ja nyt se tuli meille.



Vauvan viihtymistä varten hommasin sitterin erilaisilla toiminnoilla. Näiden kiikkuvien ja tärisevien sittereiden on kerrottu helpottavan myös koliikki-vauvojen kanssa ja hyvin vaativakin pikkuinen viihtyy hetken irti äidistään. Valitsin sisustukseen sopivan Mamas&Papas star-lite swing luxus-mallin taas ensin sisustukseen sopivien värien vuoksi. Tässä mallissa on värinä ja keinutus-toiminnot ja lisäksi katosta saa vilkkuvan tähtivaloshown. Sitteri soittaa musiikkia, luonnon ääniä ja äidin vatsan ääniä ja siitä löytyy myös audio-liitäntä, johon voit yhdistää padin tai puhelimen ja soittaa vauvan lempimusiikkia :) Tämän myyntihinta on tällä hetkellä halvimmillaan 185€ mutta ostin käytettynä torista 100eurolla. Ostamatta on vielä lelumatto, jossa voi viihtyä lattialla.




Syöttötuolia tarvitaan vasta myöhemmin mutta siskon lapset käy meillä ja sain tämän tuolin ilmaiseksi niin siksi se meiltä jo löytyy. Olen tuunannut tuolin ja siitä voit lukea täältä. Ruokalappukin on jo hommattu.




Vauvan hoitoon onkin sitten enemmän sälää, joista laitan parin kuvan lisäksi listan.

Hoitopöytä on Ikean malli mutta ostin käytettynä 25eurolla. Ikeasta on myös pöydän hyllyillä olevat korit vaippojen ja harsojen ym. säilyttämiseen. Hoitoalusta oli uutena 20€.



Hommattiin kunnon vaipparoskis. Kakkavaippojen haju on aika kuvottava, eikä jaksaisi jokaista olla erikseen viemässä ulos. Nämä tähän tarkoitetut roskikset kiertävät muovin vaipan ympärille ja näin haju pysyy pussin ja roskiksen sisällä. Pöntön hinta oli noin 50€. Roskikseen myydään erikseen pussikasetteja, jotka asetetaan pöntön mekanismiin. 3 kasetin hinta on noin 35€ ja yksi kasetti kestää noin kuukauden.



Kylpemiseen kylpyamme ja kylpytuki. Tämä Hello Kitty amme 14,90€ ja tuki 19,90€, molemmat uusia.



Ruokailuun meillä on lasipulloja ja kun oppii syömään itse niin on posliiniastioita ja muoviastioita. Lifefactoryn lasipullot kumikuorella ovat keskimäärin 20€/kpl ja nuo keltakorkkiset löysin kirppikseltä 2€/kpl. Sitten tietysti tutteja ja tuttinauhoja.



Ruokailuun liittyviä mainitsisin vielä seuraavat:

tisuvoidetta :)
imetystyyny
rintapumppu ja siihen sopivia pulloja (hanki vasta synnytyksen jälkeen, jos siihen on tarvetta)
liivinsuojia
harsoliinoja
2-3kpl imetysliivejä


Hoitoon:

kertakäyttö- tai kestovaippoja
pyöreäpäiset kynsisakset
pehmeä hiusharja
pumpulipuikkoja
vanulappuja
kookosöljy tai muu sopiva hoitovoide mm.vaippaihottumaan ja karstaan
puhdistuspyyhkeitä
 


Tarvitseehan hän tietenkin myös vaatteita. Minä sain siskolta niin paljon, että toistaiseksi ei ole ostettu kuin pelkästä ostamisen ilosta pari kappaletta söpöyksiä ja mitä on mummilta saatu lahjaksi. 

Kauneimmat on mulla ripusteltuna sisustukseen ja käyttövaatteet (bodyt, puserot, potkupuvut, housut ja toppapuvut ym. on kaapeissa pestynä odottamassa.






Toivottavasti tästä oli iloa ja myös apua joillekin mameille. Nyt alennusmyynneistä on hyvä hankkia tarvikkeita. Muista, että meille kaikille tämä tavaramäärä ei ole pakollinen ja jokainen äiti ja vauva on erilainen. Mulla nyt on sattunut olemaan aikaa tehdä hankintoja etukäteen ja on ollut tunne, että näitä tarvitaan. 

Nyt vielä itselle ostamaan muutamat puuttuvat pientarvikkeet niin alkaa olla prinsessan hyvä saapua kotiin!

Hyvää Uutta Vuotta!!

2 kommenttia:

  1. Moikka ! Osaisitko antaa vähän arvosteluja itkuhälyttimestä ? Kannattaako tuota hälytintä ostaa ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Sen hälyttimen kanssa kävi niin, että sen toimintalämpötila ei kestänytkään Suomen talviolosuhteita. Olen palauttanut hälyttimen ja valinnut toisen laitteen.

      Poista