keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Helppo vauvajumppa kotona

Raskauden jälkeen meille joillekin jää liikakiloja ja niistä tietysti olisi kiva päästä pikaisesti eroon. Vauva vie kaiken ajan ja illalla olet liian väsynyt lähtemään salille. Me ollaan käyty reippaita vaunulenkkejä lähes päivittäin ja reilu kuukausi sitten aloittelin salitreenit ja aloin vetämään jumppia. Vaikka aerobista treeniä saa ihan kivasti kovatempoisilla lenkeillä niin mikään ei kuitenkaan ole yhtä tehokasta kuin painoharjoittelu tai lihaskuntotreeni ylipäätään. Jos salille on vaikea päästä tai ehtiä, voi kotona tehdä treeniä oman kehon painolla tai vaikka kahvakuulalla. Mutta jos vauva ei anna aikaa itsellesi tarpeeksi, tee treeni hänen kanssaan! Tässä on ohjeet noin puolen tunnin kivasti lämpöä antavaan vauvan kanssa tehtävään jumppaan.

Tee liikkeet kuntopiirinä eli 15 toistoa kustakin liikkeestä peräkkäin ilman taukoja. Pidä viimeisen liikkeen jälkeen pieni tauko ja aloita sitten kierros alusta. Tee tilanteen mukaan 2-4 kierrosta.


0. Lämmittele marssimalla, tanssimalla, polvia nostamalla tai miten tahansa saat kehosi lämpiämään.


                            
1. JALAT JA HARTIAT. Kyykkää syvälle alas asti ja "dippaa" vauvan varpaat maahan, polvet ja varpaat ulospäin. Nosta ylös noustessa vauva suorille käsille.  



2. KESKIVARTALO. Vie vauva vartalon sivuun nostamalla saman puolen jalka ylös ja rutistamalla vatsaa ruttuun. Nosta välissä hänet takaisin eteen perusasentoon. Tee yksi puoli kerrallaan.



                                    
3. TAKAREIDET, SELKÄ. Seiso suorassa ja pidä vauvaa sylissä miten päin itse haluat. Kallista eteen selkä suorana, polvet pehmeinä (mutta ei koukussa) ja palaa takaisin ylös.



4. HAUIKSET, HARTIAT. Tee hyvin pientä ja sitkeää liikettä ylös-alas otsan korkeudella.



5. PEPPU, KESKIVARTALO. Laita vauva reisien päälle painoksi ja nosta peppu ylös maasta aktivoiden myös keskivartaloa voimakkaasti. Laske takaisin alas.



                                   
6. RINTA, OJENTAJAT, YLÄSELKÄ. Nosta vauva selinmakuulla suorille käsille ja vie lattiaa kohti pään yläpuolelle. Palauta takaisin.



7. KESKIVARTALO. Laita vauva säärien päälle. Jos vatsalihakset eivät ole vielä palautuneet, tee ainoastaan aktivointia painamalla selkärankaa lattiaa kohti ja nostamalla hieman lantiota irti lattiasta. Jos pystyt, voitte keinutella edestakaisin.


8. KESKIVARTALO. Kallista itseäsi hieman lattiaa kohti häntäluun päälle ja vie vauvaa puolelta toiselle kohti lattiaa. Jos tiedät vatsalihaksesi olevan vielä pahasti erillään, tämä kierto kannattaa jättää tekemättä.




9. RINTA. Aseta vauva käsien väliin lattialle ja mene punnerrusasentoon. Punnerra alas suukko etäisyydelle.


LOPUKSI KIITOKSET TREENIKAVERILLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti