sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Tämän joulunajan THE juttu

No joo joo, on vasta lokakuu. Enkä todellakaan ole aloittanut vuoraamaan kotia joulukoristeilla, kuuntelemaan joululauluja, leipomaan piparitaloja jne jne mutta joulun odotus on jutuissa ollut lapsen kanssa jo jonkun aikaa. Tämä on ensimmäisen lapsemme ensimmäinen joulu, josta hän ymmärtää jotain. Lisäksi viime jouluna oltiin "kodittomia" eli koko omaisuus (myös joulukoristeet...) varastoituna ja asuttiin väliaikaisessa asunnossa uutta kotia odottaen. Joten antanette anteeksi tämän intoilun? Puhutaan tontusta aina välillä, kuinka hän kurkkii ja tekee merkintöjä joulupukille, onko oltu kilttejä. Näytetään ruokapöydässä ikkunaan tyhjää ruokalautasta, kuinka reippaasti syötiin ym. Ja nämä lapsethan osaavat eläytyä tarinaan loistavasti, mikä on yllättänyt. 

Joka joulu askarteluiden suosikiksi nousee yksi ylitse muiden. Edellisinä jouluina mm.joulupallokranssit, paperinaru-valolaatikot, suodatinpussiaskartelut jne. Tänä jouluna tuntuu olevan sytykesipsit, käpykranssit ja tämä ehdottomasti tähän mennessä THE juttu; tontun ovi ja erilaiset pienet minimaailmat. Niitä tehdään puutarhaan kivistä ja oksista ja talven lähestyessä sisälle ihan netti/askartelukaupoista tilattavista esineistä, haulla "miniatyyritarvikkeet". Minäkin siis innostuin kokeilemaan ja tilasin omani minimaailma.fi-sivustolta.

Tilasin oven, lukon ja koputtimen.


Halusin tehdä oven lapsen huoneeseen ja huoneen sisustukseen sopivaksi, joten maalaushommiin.




Oveenhan pitää tietenkin askarrella kranssi.


Helat ja muut oveen kiinni kuumaliimalla.



Sitten ovi paikoilleen kevyesti parilla 2-puoleisen teipin palasella. Piha-aluetta sisutellaan joulun lähestyessä sitten enempi.










Tänä aamuna kun pikkuinen kömpi sängystään, kysyin oliko tonttua näkynyt yöllä? Hän sanoin innoissaan, että "joo, se tuli sänkyyn!". Kysyin olitteko jutelleet joulupukista? Joo oli kuulemma toivottu lahjaksi namia ja toista namia <3 <3 :D :D

Muissa askarteluissa maltan mieleni vielä kuukauden verran, marraskuun aikana alkaa pipari tuoksumaan ja tunnelmavaloja ilmestymään! Kerrotaan sitten, mitä askarteluja syntyy. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti