keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Perhekalenteri

Uskon, että monilla meistä ruuhkavuosia elävillä perheillä on aika paljon muistettavia menoja. Ja jos ehkä muistaa omat ja lasten menot, puolison sovitut kuviot jää vähemmälle huomiolle ja ne unohtuu. Ja sekös vasta ärsyttää kun se puoliso unohtaa, mistä sinä olet hänelle kertonut ja hän unohtaa! Näistä saatta syntyä ristiriitojakin arjessa. Meillä ainakin on normi arjessa paljon erilaisia asioita; minun päätyön ohella tehtävät iltaohjaukset, lapsen harrastukset, työmatkat, työn edustustilaisuudet, sovitut vapaa-ajan tapaamiset, luomuruokatorin noudot, satunnaiset lääkärit tms ja yksi meille tärkeä asia: henkilökohtaiset treenit. Välillä treeni ei maistu ja mukavampaa on piiloutua kiireen taakse. Silloin toimii se, että suunnittelet viikon treenit etukäteen. Etenkin näin kesällä kun otan aina lomaa ohjauksista eli työn kaupanpäällisinä tuleva liikunta jää pois kokonaan. Päätin tehdä tyylikkään kalenterin, johon on helppo lisätä molempien nähtäville tulevia menoja.

Paikkana on keittiössä tason vierellä oleva seinä/kalustelevy jääkaappia vasten. Koska tämä kalenteri ei varmaankaan miellytä silmää vuodesta toiseen, päätettiin kalustelevy säästää ja kiinnittää siihen päälle erillinen levy. Levy voi käytännössä olla mitä tahansa vaneria tms, kunhan pinta on mahd sileä ja ottaa maalia vastaan. Siihen liitutaulumaalia päälle pari kerrosta ja levy kiinni. Alalaitaan laitettiin koristelista.


Ostin askartelukaupasta pienet puukirjaimet ja spraymaalasin ne valkoiseksi. Viikonpäivien alkukirjaimet.


Seuraavaksi vähän mittaushommia ja viivojen piirtämistä. Viivat on piirretty liitutaulutussilla. Jälki on siisti mutta saattaa yhtälailla pyyhkiytyä pois. Nähtäväksi jää, pitääkö viivat teipata jos tämä ei riitä.


Kirjaimet kiinni.


Ja vielä muuta mahdollista tekstiä. Meidän kauppalista ei todellakaan mahdu tuohon tilaan mutta perustarpeiden lisäksi kaupasta yleensä unohtuu tuoda jokin lopussa oleva harvemmin ostettava tuote, vaikka folio, hammastahna tai käsisaippua. Tähän kun pistää ylös ja ottaa kauppaan lähtiessään listasta valokuvan niin saatta wörkkiä hyvin.


Liidut ja liitutaulutussit lähelle mutta kauniisti esille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti