keskiviikko 8. elokuuta 2018

Kesätreeni, osa 3; keskivartalo

Viimeisen kesätreenin vuoro. Vielä on korsetti jäljellä. Tee tämä kolmen treenin setti aina viikon sisällä läpi, jotta ei tule liian pitkiä taukoja. Jos taas pöhinä on päällä, voit tehdä vaikka joka päivä, koska kussakin treenissä vahvistetaan vartalon eri osia, eikä kyseessä ole mikään rankka setti.

Tämä kesätreeni on 3-osainen ja suoritetaan aina seuraavalla tavalla:

Juokse halutessa alkulämpö, kiertämällä pieni lenkki tai pihaa ympäri. Tee jokaisesta liikkeestä 3 sarjaa, jonka jälkeen siirry seuraavaan liikkeeseen. Juokse JOKAISEN SARJAN VÄLISSÄ piha ympäri näin:

Liike: vatsarutistus 10kpl

Vatsarutistus
Juokse
Vatsarutistus
Juokse
Vatsarutistus
Juokse 

Pidä taukoa liikkeiden välissä (ei sarjojen) tarvittaessa ja hörpi vettä.

KESÄTREENI, OSA 3; KORSETTI

Liike 1: istumaannousu/kuulan työntö 12kpl

Nouse selinmakuulta istumaan, pidä kuula suorilla käsillä kohti taivasta. Työnnä kuulaa ylös noustessa, älä heivaa sitä alas eteen. Jarruta alas. Jos istumaan asti nouseminen on liian haastava, riittää, että nostat ylävartaloa mahdollisimman paljon irti maasta.


Liike 2: suorin käsin lankusta kulmasoutu 10/puoli

Asetu käsien varaan lankku asentoon, kuula käsien välissä. Vedä kuula kulmasoutuun vuorokäsin. Laske kuula aina liikkeen jälkeen käsien väliin kun vaihdat kättä. Pyri pitämään vartalo hyvin hallittuna, rintakehä ja napa kohti maata, älä kierrä. Asento pysyy lankkusuorana, peppu ei nouse tai roiku.
Pieni häiriköinti on vain hyvästä, esim.jos koiralle tulee rakkauspuuska <3


Liike 3: jalkojen nosto kulmanojassa 12kpl

Laske käsivarret maahan noja-asentoon. Laske ja nosta jalkoja alas-ylös. Liikkeen voin tehdä myös selinmakuulla. Tee liike hallitusti, älä pudota jalkoja alas vaan jarruta ja pidä ne kokoajan ilmassa. Varo notkistamasta selkää vaan purista liike vatsalla. Selkään ei saa kohdistua kipua.


Liike 4: selkäliike 12kpl

Nosta ylävartaloa kädet suorana korvien vierellä, vie kyynärpäät "yhteen" selän taakse yläasennossa. Ojenna kädet jälleen suoraksi ja laskeudu alas. Tee liike puhtaasti selkälihaksilla eli pyri mahdollisimman hyvin vapauttamaan reidet ja peppu. 




Näiden treenien välissä pyöräile, ui ja tee kaikkea erilaista kuin normaalisti. Kun kohta taas syksy, pimeys ja kylmyys alkaa, jaksaa eri tavoin käydä jumpissa ja salilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti