tiistai 11. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän/joulun ideoita kattaukseen

Itsenäisyyspäivä meni mutta meidän tämän vuoden touhuja voi hyödyntää myös joulun ajan askarteluissa ja kattauksissa.

Aamu aloitettiin ulkoilulla ja pöytäkuusen etsinnällä omalta tontilta. Sopivia löytyikin useita. Pienen kuusen jalka on ohut ja lyhyt, että sen pystyyn saattaminen vaati vähän mielikuvitusta. Laitoin isoon maljakkoon ja maljakon täyteen koristekiviä, joiden väliin jalan sai tukevasti pystyyn.


Halusin perheelle yhteistä askartelua ja niin, että 3v jaksaa ja pystyy olla mukana. Tulostin netistä lippupohjia, joita yhdessä värittelimme erilaisilla sinisillä kynillä. Lipun tulee olla 2-kertainen, jotta sen voi kätevästi taittaa ja liimata naruun. Näin syntyi lippuviiri.


Viirin lisäksi kuuseen valot ja muutama pallo. 


 
Toinen kattauksen valonlähde oli lautaselle tehty kynttiläasetelma. Muutama joulukoriste tiiviiseen pakettiin kynttilöiden kaveriksi.


Paikkakorteiksi askartelin nimikoidut piparit. Tämä idea on eritoten jouluksi todella sopiva. Jokaiselle voi vaikka tehdä oman muodon ja nimen voi pursottaa myös pikeerillä jos ei ole leimasinta. Olen tilannut nämä kirjaimet wishiltä. Juomalasi-muoto oli mielestäni itsenäisyyspäivälle sopiva kun symboloi kuohuviinilasia eli maljaa juhlapäivän kunniaksi.


Näyttävyyttä lisäsin pienellä rusetilla "lasin" jalkaan mutta tämä oli silkka oikaisu kun en ehtinyt käyttää aikaa koristeluun. Jokainen voi ruokailun päätteksi syödä paikkakorttinsa tai viedä sen muistona kotiin :)


Kattaukseen lisäksi kauniit lautaset ja teemaan sopivat servetit.



Ruokamme ei ollut erityisen gourmee, koska en jaksa enää mahani kanssa seisoa keittiössä koko päivää jos yksin teen. Mutta oli erittäin herkullista! Alkupalana tarjoilin katkarapumoussea itse tehdyn saaristolaisleivän ja blinien kera.


Pääruokana uuniperunoita kinkkutäytteellä, kaveriksi punakaalisalaattia ja vihanneksia.


Jälkkäriksi valikoitui, olisiko ollut S-lehden idea valmiista mutakakusta tehtyihin suupaloihin. Itsellä ehti mutakakku sulaa liikaa, enkä saanut leikattua söpöjä suupaloja niin laitoin isojen palojen päälle banaanipaloja, kinuskikastiketta ja saksanpähkinöitä rikottuna. Jos saat pienet suupalat kakusta, leikkaa banaanista viipale palan päälle ja laita teemaan sopiva coctailtikku jokaiseen, esim.tällainen:


Meillä jälkkäri näytti tältä:



Mukavia joulupöydän suunnitteluhetkiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti