sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Voihan Palju!

Pöljän perheen viimeisin projektiesittely :D Muistanette meidän paljun, joka oli vähän vanha, eikä niin miellyttävä ja kaunis (katso täältä). Isi päätti uudistaa koko homman tänä kesänä. Vanha pääsi uuteen kotiin ja tilasimme uuden kokonaisuuden.

Uusi lähti rakentumaan osista:

- kylpytynnyri (pelkkä kippo)
- led-valot
- polttoainetoiminen lämmitin
- kiertovesipumppu
- suodatin
- lämpökansi 
- puut ja paneelit runkoa ja kuorta varten
- tarvikkeet perustuksia varten

Kylpytarvikkeet tilattu täältä:  http://www.luxus.ee/fi/luxus-kylpytynnyri/ 

Polttoainetoiminen lämmitin:  http://www.paljut.fi/tuotteet/kamiinat/diesel-lammitin-rexener-pr200
Lämmitin toimii siis täysin automaattisesti. Oikea lämpötila säädetään laitteeseen, jonka jälkeen vain odottelet tyytyväisenä. Täyslämmitys kuluttaa polttoainetta noin 2L tunnissa ja ylläpito noin puoli litraa/h. Ei enää puiden kanssa pelaamista tunti tolkulla. 4-asteisesta vedestä 37 asteeseen, lämmitys vie aikaa noin 2h.

Tästä alkoi perustusten valaminen.


Kippo paikoillaan.


Rungon rakenteet pystyssä ja lämmitin paikoillaan. Halusimme hieman leveämpää reunaa, jotta vaikka kesällä voi nousta istumaan ylös vedestä.




Panelointi ja portaat saatiin valmiiksi vasta talven puolella, siksi kuvat eivät ole niin hyvät kun lunta jo on.



Ja lopuksi tunnelmakuvia ensimmäisistä kylpyhetkistä. Valoissa on useampi värivaihtoehto. Värin saa pysäytettyä haluamaansa tai antaa niiden vaihtua. Lisäksi valoja asennettiin reunoille ja portaisiin.







Projekti oli pitkä, johtuen toimitusajoista ja ylipäätään arjen ja syksyn säiden armottomuudesta. Haasteita toi lisää alkaneet pakkaset. Kiertovesipumpun putket olivat jäässä kun jouluna piti paljuun pulahtaa. Lisäprojekti alkoi siitä kun putket eristettiin ja niihin hommattiin lämmittimet... Kylvyssä pojottaminen on kakesta huolimatta rakkaani mielestä kaiken tämän arvoista. Itse en voi ottaa työstä mitään kunniaa, muuten kuin kuoren muodon suunnittelusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti