tiistai 21. marraskuuta 2017

DIY Marimekko - joululahjavinkki

Sanottakoon tähän alkuun jo, että ei ollu niitä mun elämän tähtihetkiä tämän projektin kanssa. Voin kertoa, että aloitin tän keissin lokakuussa ja nyt on marraskuu yli puolessa välissä eli kuukauden mä oon tussaroinu tän kanssa. Noh, etenemiseen vaikuttaa toki se, että töissä on käytävä, lapset ja koti hoidettava diipa daapa, plus, että mulla on yleensä kolme projektia päälletysten :D :D aaahahhaaaa!! Yksi syksyn muotijutuista askartelurintamalla on posliiniin piirtäminen. Osta valkoinen muki, lautanen, kulho tms ja posliinille tarkoitettu tussi. Niitä saa kirja- tai askartelukaupoista. Sitten vaan mielikuvitus valloilleen. Tämä voi olla myös kiva joululahja ihmiselle, joka arvostaa käsin tehtyä, etenkin jos osaat piirtää. Tai vaikka mummolle lasten piirtämät kahvimukit tai pullalautaset <3


Minä lähdin yrittämään Marimekon räsymattoa, on tarpeeksi helppo pyöritellä pylpyröitä putkeen kun ei osaa piirtää, ei yhtään.


Alkuun näyttää hyvältä... mutta ostin sitten 8 lautasta kerralla, että kun onnistuu niin on kerralla kivat pullalautaset. Todella hyvä idea... Ekan lautasen kohdalla iski jo pieni epätoivo. Pitää meinaan melko monta palloa pyöritellä :D :D Seuraava tilanne tulee kun rivit ei osu tasan ja jälki on karmee, eri kokoiset välit palloriveissä. Seuraava tilanne kun pyörittelen innoissani kiireessä yhden lautasen ohi mennen ja huomaan sen valmistuttua, että kaikki pallot on liian pieniä... voi p.....e!! Tässä vaiheessa tussi ei ole ottanut kiinni lautaseen vaikka se olisi kuivunut jo parikin päivää. Piirrokset voi tiskiharjalla ja vedellä pestä pois. Projekti jatkuu sitkeästi aina sopivan välin tullen. Jos lapsi haluaa piirtää tai värittää, teen siinä samalla puoli lautasta tai samalla kun hän syö iltapalaa tms. Kuukausi tähän meni. Piirrä - pese - hikoile - yritä - piirrä...

Kun mestariteokset ovat valmiita, anna niiden kuivua useampi tunti. Sen jälkeen laita 160 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Tämä tekee sen, että jälki pitäisi olla konepesun kestävä. Lautasia ei kuitenkaan kannata tehdä sellaiseen tarpeesen, että kuvio joutuisi veitsen alle eli ei kestä leikkaamista. Mukeissa ja kulhoissa helppo ja lautaset pulla-alusiksi tai koristeeksi vaikka tuikkujen alle.



Tein lisäksi puolet Marimekon Oiva-Siirtolapuutarhaa.







Noniin, ihan kivalta näyttää vai mitä? Lautaset olivat käyneet uunissa ja päätin kuitenkin pesasta käsin ennenkuin tulevat käyttöön. Arvaatkaas kuinka kävi? Sieltä täältä lähtee pieniä paloja... ¤#%¤&=()/&%¤%#¤%&!!!! Uskon, että tämä johtuu siitä, että olen hangannut sitä tussia liiaksi joihinkin kohtiin kun halusin, että ovat täydellisen mustia. Väri on siis kerrostunut eikä näin kiinnittynyt kunnolla uunissa. Projekti oli kaikkiaan niin työläs, että yritän vielä paikata ja laittaa uuniin uudelleen. En luovuta. Mutta jos edelleen niistä lähtee joka pesussa väriä, heitän ne kaikki saletisti roskiin enkä halua nähdä niitä enää ikinä. Mutta noin muuten, aika kiva juttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti