tiistai 28. marraskuuta 2017

Jouluaskarteluja; käpykranssi

Kuten on tullut todettua, joka joulu esiin nousee uudet tai vanhat suosikit askarteluissa ja tässä taas yksi niistä. Moni on varmasti jo kyllästynyt koko käpykranssi ajatukseen tai tehnytkin niitä jo useamman mutta jokaisella lopputulos on aina erilainen. Tässä minun näköiseni käpykranssi.

Kävyt pitää kuivattaa, jotta ne aukeavat kauniisti. Pelkkä huoneenlämpö riittää mutta jos haluat nopeasti niin nosta saunan lauteille tai miedolle lämmölle uuniin. Pohja kranssille voi olla mikä tahansa, vaikka pelkkä pyöreäksi leikattu pahvi, pajuista sidottu kranssi tai tämä askartelukaupoista saatava styroksinen kranssi. Tämä on hyvä värjätä tummemmaksi jos teet tummista kävyistä ja haluat täydellisen lopputuloksen. Välejä voi jäädä mutta ne saa hyvin piiloon myös erilaisilla koristeilla. Jos haluaa sotkea eri värisiä käpyjä, on mielestäni helpoin maalata ne jo etukäteen. Jos teet yksivärisen, voit maalata lopuksikin. Itse käytin spraymaalia ja maalasin etukäteen kolmella värillä; valkoisella, pinkillä ja metallisella (hopea).



Sitten vaan liimapyssy laulamaan ja sovittelemaan niitä rinta rinnan. Eipä ole taas tämäkään mitään heikkohermoisen puuhaa :D Mä liimasin ensin molemmat sivut niin, että ne menevät aivan reunoille asti. Sen jälkeen vasta loput.




Tässä valmiina ilman mitään muita koristeita:


Välejä väkisinkin jää. Eikun niitä täyttelemään. Parhaimpia on ihan pienet joulupallot ja löysin kaupasta nipuissa pieniä koristekäpyjä.




Lopuksi vielä kevyet valot <3




Ja näin jälkeenpäin on hyvä todeta; älä laita ulos kosteaan! Meillä on nyt ollut tämä ulko-ovessa muutaman päivän ja kävyt ovat vetäytyneet supummalle kosteudesta. Pitää nostaa takaisin sisälle kuivumaan :D

Hyvää metsäretkeä askartelijoille! Käpyjä pitää olla muovikassillinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti