lauantai 2. joulukuuta 2017

Jouluaskarteluja; asetelma

Mikä on sisustajan lempipuuhaa? No asettelu. Kuinka tavarat istuvat keskeään ja miten niitä sommitellaan silmää miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Oon ehkä joskus kertonutkin, että silloin kun en tiennyt pienen sisustajan vielä asuvan mun sisällä, tein mahtavia pöytäkattauksia. Kuinka pieniä elementtejä voi kerätä pihalta tai löytää kaapin pohjalta ja kehittää niistä erilaisia teemoja asetelmiin ja kattaukseen. Nyt jouluna teen joulukattauksen lisäksi piparitaloista ja muista piparitöistä oikein piparimaailman (siitä lisää kun se tulee työn alle) ja tämä tässä seuraavaksi esiintyvä asetelma on toinen kyhäelmäni. Kolmas on ruokapöydällä oleva Pentikin pallolasimaljakko/lyhty, jossa paikka tuikulle. Siellä vaihtuu asetelma kattauksen, juhlan ja vuodenajan mukaan. Muualle en taida saada mahdutettua enää mitään. Tai saa toki mutta meillä vältetään ylimääräisiä tavarapaljouksia pöydillä, se on ahdistavaa, etenkin siisteysfriikeille :D

Autotallista löytyi yksi lyhty, jonka pesin ja siistin pois pihan pölyistä. Asetelman "pohjaksi" käy myös iso maljakko, vati, tarjotin, mini kasvihuone tai vaikka kokonainen hylly vitriinistä. Seuraavaksi päätät aiheen. Onko se ehkä jouluinen joulupukinpaja, talvinen maisema tai kaupunki? Nyt pinnalla ovat peurat ja kuuset. Minunkin piti niitä saada lisää. Pöydän lyhdyssä on Schleichin lelupeuroja ja tämän asetelman peura on Tigerin joulukoristevalikoimasta. Kuusia saa useista verkkokaupoista, askartelukaupoista ja joulukoristeita myyvistä liikkeistä. Voit etsiä netistä hakusanalla lumikuusi, pöytäkuusi minikuusi... Itse tilasin nämä Kärkkäiseltä. Saatavilla oli useita kokoja. Otin pieniä (10cm) ja isompia (15cm).


Halusin omaan asetelmaani roikkumaan jotakin katosta. Mietin, että kiinnittelen niitä jotain kuumaliimalla mutta kun projekti alkoi, huomasin lyhdyssä reikiä katossa. Heräsin sunnuntai aamuna ennen muita ja syöksyin tämän kippuun. Sopivan hiljaista tekemistä, ettei muut herää. Mieheni kun tuli sängystä ja heräili, kulki "laput silmillä" ohi ja sanoi "ei ei ei nyt ei pysty edes miettimään mitä ihmettä sä taas puuhastelet. Katsotaan kohta kun oon enemmän heränny" :D :D Oli nimittäin aika hauskan näköistä se nyhrääminen ja nämä palloviritelmät. Piipunrassia, lankaa ja pienet joulupallot.



En raaskinut laittaa ulos. Oli tarkoitus laittaa havujen/kukkien sijasta etuovelle mutta toistaiseksi se jäi vilpolaan ilostuttamaan saunasta vilvoittelevia.




Pohjalla tekolunta. Kuusen ympärille on kieputettu kevyet pullovalot. Lumessa joulupalloja, käpyjä ja pari kärpässientä. Sienet nyt on vähän syksyiset mutta mun mielestä kivat. 




Käyppäs kurkkaamassa, mitä eläimiä lapsen huoneesta löytyy ja mitä aarteita askartelukaapista? Mitä niistä saisi aikaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti